Archelons genomför riktad nyemission av B-aktier till garant i samband med företrädesemissionen

Archelon Natural Resources ABs (publ) ("Archelon" eller "Bolaget") har slutfört den företrädesemission av units som beslutades av styrelsen den 28 september 2021 ("Företrädesemissionen"). I samband härmed genomförs, i enlighet med de garantiavtal som upprättats och vad som tidigare kommunicerats, en riktad nyemission av B-aktier till den garant i Företrädesemissionen som valt att erhålla garantiersättning i form av nyemitterade B-aktier i Bolaget ("Ersättningsemissionen"). Teckningskursen i Ersättningsemissionen är fastställt till 0,032 SEK per B-aktie och betalning sker genom kvittning av garanternas fordringar.

Som tidigare kommunicerats i samband med Företrädesemissionen hade garanterna, i enlighet med de garantiavtal som upprättats, möjlighet att välja att erhålla garantiersättning i form av kontant ersättning eller nyemitterade B-aktier i Bolaget. En av garanterna har valt att erhålla garantiersättningen i form av nyemitterade B-aktier. Med anledning av detta har styrelsen, med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämman den 25 maj 2021, beslutat om Ersättningsemissionen, vilken omfattar totalt 10 111 862 B-aktier.

Betalning i Ersättningsemissionen ska ske genom kvittning av garantens fordran på garantiersättning. Teckningskursen har fastställts till 0,032 SEK per aktie, vilket motsvarar den volymvägda genomsnittskursen för Archelons B-aktie under teckningsperioden från och med den 7 oktober 2021 till och med den 21 oktober 2021. Genom Ersättningsemissionen ökar antalet B-aktier i Archelon med 10 111 862 B-aktier till totalt 927 093 567 aktier (varav 23 792 625 A-aktier och 903 300 942 B-aktier), samt ökar aktiekapitalet med totalt cirka 11 027,332 SEK till cirka 1 011 027,331 SEK. Utspädningen med anledning av Ersättningsemissionen uppgår till cirka 1,091 procent.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare och emissionsinstitut.

2021-11-04

För ytterligare information om Archelon Natural Resources, vänligen kontakta:

Tore Hallberg, VD, Telefon: 031-131190, E-post: [email protected]

Om Archelon Natural Resources

Archelon Natural Resources är verksamma inom gruvsektorn. Bolaget är specialiserade inom prospektering, exploatering samt vidare distribution av metaller och mineraler. Råvarorna och prospektering inriktas huvudsakligen mot bas- och ädelmetaller samt sällsynta jordartsmetaller. Kunderna återfinns inom ett flertal sektorer, med störst inriktning mot industrisektorn. Verksamheten drivs runtom den globala marknaden med huvudkontor i Stockholm.


Om Archelon Natural Resources

Övergripande affärsidé är att exploatera georesurser genom att identifiera, förädla och skapa mervärden i råvarubaserade projekt, företrädesvis inom gruv- och mineralsektorn. Syftet är att genom prospektering i egen regi och i samarbete med andra aktörer upparbeta mineralfyndigheter med potential att utvecklas till ekonomiskt bärkraftiga gruvprojekt.

Webbplats
archelon.se
Bransch
Råvaror

Prenumerera

Få löpande information från Archelon Natural Resources via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn ALONNR-B ISIN-kod SE0020355188