Nyhetsbrev: Appspotr öppnar upp försäljning mot fler marknadsvertikaler

Under 2021 kommer Appspotr öka och bredda försäljningen mot fler marknadsvertikaler där adaption och mognaden är hög för att utveckla appar med low code plattformar. En av de marknadsvertikaler som nu öppnas upp är Hälsa & Skönhet.

Trenden där skräddarsydda appar byggs och distribueras via low code plattformar ökar inom alla branscher. Marknaden för low code är inne i en standardiseringsfas där alla företag och organisationer implementerar low code för att hantera delar av sin produktion av appar. Denna trend har accelererat under 2020 och bedöms av marknadsanalytiker ha en tillväxttakt på över 30% årligen fram tills 2030. Det handlar om appar för både intern användning för anställda inom den egna organisationen likväl för extern användning mot kunder och leverantörer. Appspotr 3 plattformen tillgodoser alla de behov som finns för att hantera information, kommunikation och transaktioner via appar i smartphones och surfplattor oavsett målgrupp. 

Bland alla de marknadsvertikaler som nu ska öppnas upp i Appspotrs försäljning är Hälsa & Skönhet en av de branscher som identifierats där behovet är stort av appar byggda med low code verktyg. Branschen omsätter miljardbelopp och växer kraftigt. Behovet av att kommunicera med både anställda och kunder ökar. Med Appspotr 3 kan företag i branschen leverera de appar man har behov av till rätt pris, kvalitet och snabbhet samt åtnjuta fördelen av det nätverk av partners som finns knutna till Appspotr för att ta hjälp att vidareutveckla appar när behov uppstår.

En av de kunder inom Hälsa & Skönhet där ett första avtal skrivits är Frida Selkirk Nailstyling som är  en av sveriges mest exklusiva och kända nagelkedjor. En fortsatt satsning mot denna marknadsvertikal påbörjas nu.

Av konkurrensskäl kommenteras inte de specifika avtalen i övrigt. För tillfället anses inte de enskilda affärerna vara av väsentligt finansiellt värde.

Appspotrs säljorganisation bearbetar kunder (direktkunder och samarbetspartners) som har ett minsta potentiellt framtida värde i Appspotr på 100 000 SEK i årligt återkommande licensintäkter (ARR*) i plattformen.

Kommentar från vd, Appspotr Patric Bottne:

- Vi kommer under 2021 växa vår försäljningsorganisation för att öka bearbetningen av fler marknadsvertikaler. Viss del av dessa marknadsvertikaler kommer vi att bearbeta själva och andra kommer vi bearbeta tillsammans med samarbetspartners som äger kanaler och kunder där efterfrågan på low code plattformar är stor. Just nu är detta lite av ett lyxproblem, efterfrågan på low code är anmärkingsvärt hög just nu inom alla branscher, så i nuläget kan vi välja ut de sektorer där vi ser snabbast potential för vår affär. Hälsa & Skönhet är en typisk sådan bransch. Det finns en stor bredd av olika slags företag inom denna bransch och tillväxten är stark. Frida Selkirk är en känd profil från TV och nagelbranschen och det är kul att hennes bolag väljer Appspotr 3.

*Annual Recurring Revenue

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm.

Appspotr tecknar avtal med handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med en handelsplats i Sverige. Avtalet avser leverans och underhåll av en informationsapp för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 100 000 kr.


Appspotr tecknar avtal om vidareutveckling av applösning med handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat ett avtal med en handelsplats i Sverige för utveckling av nya utökade funktioner till sin existerande applösning för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 500 000 kr.


Elon Group breddar sin befintliga tjänsteportfölj med fler appbaserade lösningar från Appspotr

Enligt pressmeddelande 2022-11-03, där Appspotr AB (publ) meddelade att bolaget har tecknat ett ramavtal med Elon Group AB (publ), en nordisk fackhandelskedja med över 900 butiker och en central funktion för avancerade lösningar inom IT och logistik, så kommenteras samarbetet här ytterligare från båda parter.


Om Appspotr Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan sk

Appspotr AB (publ) meddelar att bolaget idag har tecknat ett ramavtal med Elon Group AB (publ), en nordisk fackhandelskedja med över 900 butiker. Ramavtalet innebär att Elon Groups återförsäljare kan utöka sitt erbjudande inom appar och utvecklingstjänster med Appspotr som teknikleverantör.


Appspotr publicerar nyhetsbrev om bolagets multikanalstrategi för högre tillväxt

Appspotr meddelar att bolaget har publicerat utgåvan för oktober av sitt månatliga nyhetsbrev som riktar sig till aktieägare, investerare och andra intressenter.


Valberedning inför Appspotrs årsstämma utsedd

Valberedningen inför Appspotrs årsstämma för räkenskapsåret 2022 har utsetts.


DELÅRSRAPPORT


Appspotr tecknar avtal med ny handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med en handelsplats i Sverige. Avtalet avser leverans och underhåll av en informationsapp för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 108 000 kr.


Appspotr tecknar avtal med ny handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med en handelsplats i Sverige. Avtalet avser leverans och underhåll av en informationsapp för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 100 000 kr.


Appspotr tecknar avtal med större fastighetsbolag

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med ett större svenskt fastighetsbolag inom järnvägsstationer. Avtalet avser leverans och underhåll av informationsappar för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår till ca 520 600 kr.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted