Avtal om tidigare aviserat personaloptionsprogram ingångna

Appspotr informerade på årsstämman den 15 juni 2020 att bolaget avsåg att införa personaloptionsprogram för personer i ledande ställning. Avtalen är nu ingångna och villkoren presenteras närmre nedan. Personaloptionerna, och deras eventuella nyttjande för att teckna aktier, är dock villkorat av bolagsstämmans senare beslut och innebär således inte någon bindande förpliktelse för bolaget.

På bolagets årsstämma den 15 juni 2020 informerades kort om att bolaget avser att införa personaloptionsprogram för personer i ledande ställning kopplat till bolagets börsvärde. Avtal för detta har nu träffats i enlighet med nedan. 

Bakgrund

Appspotr har sedan tidigare inte något incitamentsprogram för personer i ledande ställning. I syfte att skapa incitament för sådana personer att i än större utsträckning lägga fokus på att öka bolagets värde och på så sätt öka incitamentet att skapa värde för aktieägarna har styrelsen ingått avtal med bolagets VD Patric Bottne samt dotterbolaget Appsales Sweden AB:s VD Carsten Sparr enligt vad som anges nedan.

Omfattning, villkor m.m.

Personaloptionsprogrammet ger Patric Bottne och Carsten Sparr (var för sig "Optionsinnehavaren") möjlighet att efter den 1 April 2021 och senast den 26 oktober 2023 teckna maximalt 3 872 340 aktier var förutsatt att följande villkor är uppfyllda;

  1. Optionsinnehavarens anställning i bolaget eller något av bolagets dotterbolag har inte sagts upp vid tidpunkten för nyttjande av optionen;
  2. Bolagets marknadsvärde uppgår till minst 200 000 000 kronor;
  3. Bolagets bolagsstämma fattar beslut om att godkänna personaloptionsprogrammet, dess villkor samt de beslut som krävs för att emittera aktier varvid beslut(en) ska biträdas av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda på den aktuella stämman; samt
  4. Att de sociala avgifter som bolaget kan behöva betala med anledning av aktieteckning inte får överstiga den teckningslikvid bolaget erhåller vid nyttjande av optionerna (varvid antalet aktier som Optionsinnehavaren får teckna ska justeras nedåt till dess att de sociala avgifter som bolaget kan behöva betala maximalt motsvarar den tecknings likvid bolaget erhåller vid nyttjande av optionerna).

Priset per aktie vid nyttjande av optionerna ska vara 0,8 kronor.

Kostnader

Bolagets kostnader för personaloptionsprogrammet kommer att vara begränsade. Det kan förvisso uppstå sociala avgifter vid aktieteckning men dessa kommer alltid täckas av den teckningslikvid bolaget erhåller vid Optionsinnehavarens aktieteckning. En mer utförlig beskrivning av denna mekanism samt eventuella kostnader presenteras i samband med att bolagsstämman ska fatta beslut om godkännande av optionsprogrammet.

Utspädning

Vid fullt utnyttjande av personaloptionerna kommer utspädningseffekten motsvara ca 6 procent av dagens aktiekapital.

Andra aktierelaterade incitamentsprogram

Bolaget har tidigare informerat om att bolaget infört ett personaloptionsprogram för anställda som dock är villkorat av bolagsstämmans senare godkännande och att övriga villkor för programmet är uppfyllda. Fullständig redogörelse över bolagets samtliga incitamentsprogram kommer att presenteras inför att det är aktuellt för bolagsstämman att fatta beslut om ett eller flera av incitamentsprogrammen.

Personaloptionsprogrammets beredning

Optionsprogrammet för personer i ledande ställning har beretts av bolagets styrelse och har utarbetats i samråd med externa rådgivare baserat på en utvärdering av gällande marknadspraxis.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.
Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm.


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793