Appspotrs inleder teckningsperioden i nyemissionen och informerar om nedskrivning av finansiella anläggningstillgångar

Idag inleds teckningsperioden i Appspotrs till 100 % säkerställda företrädesemission av aktier. Vid full teckning tillförs bolaget 6,4 MSEK före emissionskostnader.  I det informationsmemorandum som finns tillgängligt för nyemissionen informeras också om de nedskrivningar som gjorts av finansiella anläggningstillgångar.

- Koncernen befinner sig i en spännande fas. Försäljningen har startat på nya version 3.0 och nu ska vi expandera plattformsaffären i Appspotr vid sidan av den redan lönsamma och växande återförsäljareaffären i Appsales. Expansionen av plattformsaffären kräver dock utökade resurser för att kunna genomföras och därför genomför nu Appspotr en publik företrädesemission. Det är min förhoppning att ni som redan är aktieägare även fortsättningsvis vill stötta oss och att nya investerare tar chansen att hänga på vår spännande resa som nu ska öka farten, säger vd Patric Bottne.

Informationsmemorandumet finns nu tillgängligt på bolagets hemsida (www.appspotr.com) och på Spotlights hemsida (www.spotlightstockmarket.com).  

En uppdatering har skett i informationsmemorandumet jämfört med vad som stod i femte stycket i pressmeddelandet 2019-09-02.

I informationsmemorandumet finns också information om den nedskrivning som gjorts av finansiella anläggningstillgångar under finansiella kommentarer.

Företrädesemissionen i korthet

Teckningstid: 13-27 september 2019

Företrädesrätt: Aktieägare i Bolaget erhåller en (1) teckningsrätt för varje innehavd aktie per avstämningsdagen. Fyra (4) teckningsrätter ger rätt till teckning av tre (3) nyemitterade aktier.

Teckningskurs: 0,30 SEK per aktie courtage utgår ej

Teckningspost (utan företräde): 20 000 aktier (6 000 SEK).

Emissionsbelopp: 6 413 880,60 SEK

Antal nyemitterade aktier: 21 379 602

Garanti och teckningsförbindelser: 

Garanti: 3,9 MSEK. Teckningsförbindelser: 2,5 MSEK. Företrädesemissionen är säkerställd till ca 100 %.

Bolagsvärde före emissionen: Ca 11 402 454 SEK (beräknat utifrån aktiekursen 0,40 SEK x antalet aktier på Spotlight Stock Market 2019-10-09)

Aktiens kortnamn: APTR

ISIN-koder: 

Appspotrs aktie har ISIN-kod: SE0009267974, BTA ISIN-kod: SE0013110442, TR ISIN-kod: SE0013110434  

Handel med teckningsrätter: 13 - 25 september 2019

Sista dag för handel inklusive rätt till teckningsrätter: 9 september 2019

Första dag för handel exklusive rätt till teckningsrätter: 10 september 2019

Avstämningsdag: 11 september 2019

Handel med Betald Tecknad Aktie (BTA): 13 september 2019 - registrering hos Bolagsverket

Beräknad dag för besked om utfall i Företrädesemissionen: 3 oktober 2019

Aqurat Fondkommission (Aqurat) kommer också att göra memorandum och anmälningssedlar tillgängliga via sina hemsida (www.aqurat.se).

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr erbjuder en plattform med en rik uppsättning verktyg för utveckling och publicering av professionella appar till iOS, Android och webben. Plattformen används av återförsäljare och partners som säljer skräddarsydda appar och färdiga appkoncept som en tjänst till slutkunder inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Plattformen säljs också direkt till storkunder som har behov av att utveckla och distribuera interna appar inom den egna organisationen. I Appspotr koncernen ingår också Appsales som är en återförsäljare och agerar likt en sådan men tillför också sälj och marknadskunskap till Appspotr. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm. Det delägda dotterbolaget Appspotr Asia har sitt säte i Hongkong.


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793