Appspotr levererar app till stor handelsplats

Appspotr har via egenägda återförsäljaren Appsales levererat en app till stor handelsplats.

Kunden är Birsta City som uppgraderar sin applösning för att kunna erbjuda skräddarsydd och mer anpassad information till de som arbetar i handelsområdet. Appen lanseras till användarna i dagarna. Avtalet löper på 24 månader.

Birsta City ägs av Ingka Centres och har över 4 miljoner årliga besökare, är ett av norrlands största köpcentrum i ett av Sveriges hetaste handelsområden. Ingka Centres äger och utvecklar shoppingcenter och volymhandelsplatser i Europa, Asien, Ryssland och Norden med IKEA under samma tak eller volymhandel med IKEA som närmaste granne.

Affärsupplägg

Appsales intäkt för denna typ av affärer skiljer sig från kund till kund. Av konkurrensskäl anges inte enskilda kunders ordervärde publikt men värdet fördelas dels på engångsavgifter och löpande licensavgifter. Appsales erbjuder kundanpassade tjänster i formatet App Som Tjänst där Appsales förutom själva appen även levererar kundanpassade servicetjänster för att förenkla kundens appägande. Fler än 50 handelsplatser i Norden använder Appsales för denna typ av tjänst idag.

Kommentar från vd, Appspotr Patric Bottne:

- Vi har en stark position i leverans av appar till handelsplatser genom Appsales. Vi levererar handelsplatsappar till majoriteten av sveriges köpcentrum. Koncernen befinner sig just nu i ett spännande skede att skala upp denna typ av appar genom vår starka produktportfölj på en marknad som är global. Att vi levererar appar till Ingka Centres är en kvalitetsstämpel och också en viktig referens mot marknaden. Jag är mäkta stolt över vårt team och det affärsmannaskap vi idag har i koncernen i att kunna leverera affärskritiska appar och ta denna typ av affärer.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Denna information är sådan information som Appspotr AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 15 november 2019.

Om Appspotr

Appspotr erbjuder en plattform med en rik uppsättning verktyg för utveckling och publicering av professionella appar till iOS, Android och webben. Plattformen används av återförsäljare och partners som säljer skräddarsydda appar och färdiga appkoncept som en tjänst till slutkunder inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Plattformen säljs också direkt till storkunder som har behov av att utveckla och distribuera interna appar inom den egna organisationen. I Appspotr koncernen ingår också Appsales som är en återförsäljare och agerar likt en sådan men tillför också sälj och marknadskunskap till Appspotr. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm. Det delägda dotterbolaget Appspotr Asia har sitt säte i Hongkong.


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793