REGMAR

Uppföljning Absolent Groups åtgärdsprogram

Absolent Group AB (publ) vidtog under 2020 åtgärder för att minska kostnaderna i koncernen till följd av Covid-19. På kort sikt implementerade Absolent Group en rad olika åtgärder inklusive korttidspermitteringar och reducering av icke-kritiska kostnader. Som en långsiktig åtgärd minskade koncernen sina kostnader på årsbasis med 53 MSEK genom ett övergripande åtgärdsprogram som kommunicerades i juni 2020. Besparingarna har gradvis börjat träda i kraft under andra halvan av 2020 för att nå full nivå vid försäljning av Gallito i början av januari 2021. Tillhörande engångskostnader för åtgärdsprogrammet uppgick till 42 MSEK

Absolent Group har under 2020 vidtagit kraftfulla åtgärder för att konsolidera tidigare förärv, effektivisera produktionsprocesser och anpassa verksamheten för att hantera den vikande efterfrågan i samband med Covid-19. Efterfrågan minskade inom några av våra kundsegment på grund av Covid-19 och för att anpassa kostnadsbasen inom dessa kundsegment minskade vi vår personalstyrka på relaterade produktionsanläggningar och kontor. Den globala personalstyrkan minskade med ca en fjärdedel, varav 11 personer i Sverige, 82 personer i Storbritannien och resterande personer i övriga världen. Detta i enlighet med tidigare kommunikation.

Ytterligare information

Frågor besvaras av:

VD och koncernchef Axel Berntsson +46 510 - 48 40 00

Absolent Group AB är listad på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser för Absolent Group AB är Erik Penser Bank AB Tel. +46 8 - 463 83 00.

Email: [email protected]

Denna information är sådan information som Absolent Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 februari 2021 kl 13:00 CET.


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank