Absolent Group förvärvar PPM i Frankrike

Absolent Group AB - en världsomspännande koncern som tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft i maskinindustrin - har idag via dotterbolaget Absolent SAS ingått avtal om förvärv av verksamheten i PPM (Pour Produire Mieux). PPM är ett privatägt bolag utanför Clermont Ferrand i Frankrike med inriktning på projektering, försäljning och service av oljedimfiltreringsanläggningar.

Olivier Jacques, Europachef på Absolent AB och Managing Director på Absolent SAS kommenterar: "Den här möjligheten ligger helt i linje med vår plan att kontinuerligt stärka vår lokala närvaro och förmåga att leverera helhetslösningar till våra kunder. Detta från projektering till nyckelfärdig installation och underhåll. För att garantera bästa möjliga lösning till våra kunder är det viktigt för oss att bemästra och kontrollera alla stegen i kedjan lokalt. Det här tillskottet till vår affär stärker vår tekniska förmåga i Frankrike där vi startade upp med eget säljbolag för ett år sedan."

Bolaget verksamhet och tillgångar kommer att övertas och konsolideras in i Absolent Group den 1 mars 2018. Förvärvet kommer kortsiktigt endast ha en begränsad påverkan på koncernens försäljning och resultat.

2018-03-01

Kontakt: Axel Berntsson, VD och koncernchef Absolent Group, 0510 - 48 40 00

Absolent Groups aktie handlas på Nasdaq First North. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank 08-463 83 00.


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank