Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

ABSOLENT AIR CARE GROUP FÖRVÄRVAR AIRFINA AG I SCHWEIZ

Absolent Air Care Group har utökat sin direkta närvaro i Schweiz genom avtal om förvärv av samtliga aktier i det schweiziska bolaget AIRfina AG, som fram till nu varit en av Absolent AB:s distributörer i landet. Förvärvet genomförs av Absolent Air Care Groups dotterbolag Absolent AB, med tillträde den 3 april 2023. Köpeskillingen uppgår till 1,1 MCHF, vilket betalas med egen kassa. Förvärvet förväntas ge ett positivt bidrag till resultat per aktie för 2023.

"Vi är mycket glada över att ha möjligheten att inkludera AIRfina AG bland Absolent AB:s övriga dotterbolag. Vår direkta närvaro på viktiga nyckelmarknader är en förutsättning för vidare tillväxt. Förvärvet innebär att vi får en möjlighet att bygga en direkt relation till viktiga nyckelkunder på den lokala marknaden. Dessa kunder har under många år köpt våra produkter och vi får nu möjligheten att utvecklas tillsammans med dem. Jag vill också passa på att tacka Gustav Fricker som byggt upp AIRfina AG och på ett föredömligt sätt sålt våra produkter och skapat en nära relation till kunderna." - säger Mattias Cleveson, VD Absolent AB.

Kontakt:

Axel Berntsson, VD och koncernchef

Karin Brossing Lundqvist, CFO

 

Tel: +46 (0)510 48 40 00

Email: [email protected]

Absolent Air Care Group AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser för Absolent Air Care Group AB är Erik Penser Bank AB.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted