Kommuniké från årsstämma i AAC Clyde Space AB (publ)

2020-06-02 AAC Clyde Space AB (publ)
Årsstämman i AAC Clyde Space AB (publ) ägde rum tisdagen den 2 juni 2020 i bolagets lokaler på Dag Hammarskjölds väg 48, 751 83 Uppsala. Vid stämman fattades bland annat följande beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkningarna, resultatdisposition och beslut om ansvars-frihet
Årsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för verksamhetsåret 2019.

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ingen utdelning lämnas för verksamhetsåret 2019.

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019.

Styrelse och revisorer samt arvoden
I enlighet med valberedningens förslag beslutade årsstämman att antalet styrelseledamöter ska uppgå till fem ordinarie ledamöter utan suppleanter. Vidare beslutade årsstämman om omval av styrelseledamöterna Rolf Hallencreutz (ordförande), Per Aniansson, Per Danielsson, Will Whitehorn och Anita Bernie till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Årsstämman beslutade om omval av revisionsbolaget PricewaterhouseCoopers (PwC) som bolagets revisor.

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsearvodet till styrelsen för tiden intill slutet av nästa årsstämma ska uppgå till 300 000 kronor till styrelsens ordförande och 150 000 kronor till var och en av de ordinarie styrelseledamöterna. Arvode till revisor för samma period ska utgå enligt godkänd räkning.

Beslut om riktad emission av teckningsoptioner (incitamentsprogram för anställda i Sverige)
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om emission av teckningsoptioner (lång-siktigt incitamentsprogram), även innefattande godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till anställda i Sverige inom ramen för incitamentsprogrammet. Teckningsoptionerna ska medföra rätt till nyteckning av aktier i bolaget. För teckningsoptionerna gäller de närmare villkor, bland annat angående teckningskurs och den tid inom vilken optionsrätten får utnyttjas som framgår av styrelsens fullständiga förslag.

Beslut om riktad emission av teckningsoptioner (incitamentsprogram för anställda i Storbritannien)
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om emission av teckningsoptioner (lång-siktigt incitamentsprogram), även innefattande godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner till anställda i Storbritannien inom ramen för incitamentsprogrammet. Teckningsoptionerna ska medföra rätt till nyteckning av aktier i bolaget. För teckningsoptionerna gäller de närmare villkor, bland annat angående teckningskurs och den tid inom vilken optionsrätten får utnyttjas som framgår av styrelsens fullständiga förslag.

Beslut om riktad emission av teckningsoptioner (incitamentsprogram för styrelseledamöter)
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om emission av teckningsoptioner (långsiktigt incitamentsprogram), även innefattande godkännande av överlåtelse av teckningsoption-er till styrelseledamöter inom ramen för incitamentsprogrammet. Teckningsoptionerna ska medföra rätt till nyteckning av aktier i bolaget. För teckningsoptionerna gäller de närmare villkor, bland annat angående teckningskurs och den tid inom vilken optionsrätten får utnyttjas som framgår av valberedningens fullständiga förslag.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att öka aktiekapitalet
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen fram till nästa årsstämma att öka aktiekapitalet och antal aktier tillika röster med maximalt 20 procent av de nuvarande aktiekapitalet tillika antal röster och aktier genom emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. För bemyndigandet gäller även de närmare villkor som framgår av styrelsens fullständiga förslag.

Anförande från verkställande direktör
Anförande från bolagets verkställande direktör, Luis Gomes, publiceras på bolagets hemsida.

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
CFO Mats Thideman, [email protected], mobil +46 70 556 09 73

OM AAC CLYDE SPACE
AAC Clyde Space-gruppen erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. AAC Clyde Spaces oöverträffade "flight heritage" och helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner.

AAC Clyde Spaces aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser.

Offentliggörande
Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 juni 2020 kl. 16:00 CET.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73