beQpress
Pressmeddelanden
Swemet: Swemet avser förvärva de tillgångar som är värdefulla för Swemet i Willaks konkurs 

Swemet avser förvärva de tillgångar som är värdefulla för Swemet i Willaks konkurs

Med anledning av Willaks konkurs kommer Swemet förhandla med konkursförvaltaren om de tillgångar som avser batterirelaterade produkter. Swemet har en fordran på ca 12MSEK i form av lån till Willak. De tillgångar som avser batteritillverkningen har ett stort värde för Swemet.

Det är Swemets ambition och förhoppning att, efter samråd med i Willak utsedd konkursförvaltare, förvärva Willaks verksamhet när det gäller batterirelaterade produkter. Swemet ser en stor potential i denna verksamhet och bedömer att den kommer bidra till att bygga Swemets varumärke som en aktör med egna designer och egen produktion av batterihus, kapslingar och kabinett. Det är Swemets utgångspunkt att vid ett sådant eventuellt förvärv kunna använda del av bolagets fordran som betalning.

Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 mars 2024 kl.14:00CET.

För mer information,

Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Anders Sagadin, Styrelseordförande
Telefon: +46 70 699 40 00
E-post: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Swemet Pressrelease 2024-03-11 2.pdf

Om Swemet

Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster i Sverige och Europa, med djup och bred erfarenhet inom smarta elmätare utökar Swemet produktportföljen med batterilösningar. Målgruppen för batterilösningar är främst industri och däribland lantbruk. Med kinesiska samarbetspartners och egenutveckling av batterisystem erbjuds högpresterande produkter till konkurrenskraftiga priser.

www.swemet.se.

Bolagets B-aktier är upptagna till handel på Nordic SME. Eminova Fondkommission AB, Tfn: 08-684 211 00, [email protected], är Bolagets Mentor.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.