beQpress
Pressmeddelanden
LC-Tec: Kommuniké från extra bolagsstämma i LC-Tec Holding AB och avisering av ny avstämningsdag och teckningsperiod 

Kommuniké från extra bolagsstämma i LC-Tec Holding AB och avisering av ny avstämningsdag och teckningsperiod

Den extra bolagsstämman i LC-Tec Holding AB ("LC-Tec" eller "Bolaget") beslutade idag den 8 mars att genomföra en företrädesemission av aktier om cirka 20,2 MSEK, med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare ("Företrädesemissionen") samt att avstämningsdagen fastställts till den 15 mars och teckningsperioden till den 19 mars 2024 - 5 april 2024.

Emissionslikviden kommer att användas för att stärka Bolagets rörelsekapital samt för att möjliggöra investeringar i produktionskapaciteten. Bolaget har i samband med Företrädesemissionen erhållit teckningsförbindelser om cirka 8,5 MSEK och emissionsgarantier om cirka 11,8 MSEK, motsvarande totalt 100 procent av Företrädesemissionen.

Villkor för företrädesemissionen

Rätt att teckna aktier med företrädesrätt ska tillkomma de aktieägare som på avstämningsdagen den 15 mars 2024 är registrerade som aktieägare i Bolaget, varvid innehav av en (1) aktie berättigar till en (1) teckningsrätt och tre (3) teckningsrätter berättigar till teckning av fem (5) nya aktier.

Teckningskursen uppgår till 0,41 SEK per aktie, vilket innebär att LC-Tec vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs maximalt cirka 20,2 MSEK före emissionskostnader och kvittning. Teckning av aktier med eller utan företrädesrätt ska ske under perioden från och med den 19 mars 2024 till och med den 5 april 2024. Handel med teckningsrätter beräknas ske på NGM Nordic SME under perioden 19 mars 2024 - 3 april 2024. 

Övertilldelningsoption

Den extra bolagsstämman avslog styrelsens förslag om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier för att möta en överteckning i företrädesemissionen.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Olle Westblom
VD
LC-Tec Holding AB
Tel: +46 243 79 40 70
Mail: [email protected]

Om LC-Tec

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall (eng. liquid crystal "LC") teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. Moderbolaget LC-Tec Holding AB är noterat på NGM Nordic SME. Mer information om LC-Tec finns på www.lc-tec.se.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.