beQpress
Pressmeddelanden
Imsys: Imsys offentliggör utfall av utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO6 

Imsys offentliggör utfall av utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO6

Imsys AB (publ) ("Imsys" eller "Bolaget") meddelar idag utfallet av utnyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO6, vilka emitterades i samband med Bolagets företrädesemission under det fjärde kvartalet 2023. Totalt utnyttjades 42 468 500 teckningsoptioner av serie TO6, motsvarande cirka 0,12 procent av utestående teckningsoptioner av serie TO6, för teckning av 84 937 aktier. Det fordrades femhundra (500) teckningsoptioner för teckning av en (1) aktie till en teckningskurs om 0,30 SEK per aktie. Genom utnyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO6 tillförs Imsys cirka 25 TSEK före emissionskostnader.

Bakgrund

Utnyttjandeperioden för teckningsoptionerna av serie TO6 pågick under perioden från och med den 19 februari 2024 till och med den 4 mars 2024. Som Bolaget tidigare har kommunicerat har omräkning gjorts i enlighet med villkoren för teckningsoptioner av serie TO6 avseende teckningskurs och antal aktier som varje teckningsoption gav rätt att teckna, med anledning av sammanläggning av Bolagets aktier. Teckningskursen per aktie vid utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO6 uppgick till 0,30 SEK. Teckning kan inte ske av del av aktie, vilket medförde att det fordrades femhundra (500) teckningsoptioner av serie TO6 för teckning av en (1) aktie.

Interimsaktier

Utnyttjade teckningsoptioner har ersatts med interimsaktier (IA) i väntan på registrering vid Bolagsverket. Omvandlingen av interimsaktier till aktier beräknas ske inom cirka tre (3) veckor.

Antal aktier, aktiekapital och utspädning

Genom utnyttjandet av teckningsoptioner av serie TO6 ökar antalet aktier i Imsys med
84 937 aktier, från 54 667 629 aktier till totalt 54 752 566 aktier. Aktiekapitalet ökar med
25 481,101 SEK, från 16 400 288,766 SEK till 16 425 769,867 SEK.

För befintliga aktieägare som inte utnyttjat några teckningsoptioner av serier TO6 uppgår utspädningen till cirka 0,16 procent baserat på antalet aktier efter utnyttjandet av teckningsoptionerna av serie TO6.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare samt emissionsinstitut till Imsys i samband med utnyttjandet av teckningsoptioner av serie TO6. Törngren Magnell & Partners Advokatfirma KB är legal rådgivare till Bolaget i samband med utnyttjandet av teckningsoptioner av serie TO6.

För frågor avseende teckningsoptionerna, vänligen kontakta:

Mangold Fondkommission AB

Tel: +46 8 5050 1595

E-post: [email protected]

 

För ytterligare information:

Jonas Wærn, Verkställande direktör Imsys AB (publ)

E-post: [email protected]

Telefon: +46 703 22 86 63

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag verksamt inom utveckling och design av mikroprocessorer samt mjukvaruutveckling av databehandlingsprogram inom digital forensik. Bolaget skapar lösningar för hantering av information, speciellt stora mängder data. Bolagets egenutvecklade och flexibla mikroprocessorer har historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar och återfinns numera inom artificiell intelligens, AI. Mikroprocessorerna är baserade på välbeprövad teknik som möter samtidens krav på energieffektivitet inom applikationer som kräver massivt beräkningsarbete. Inom digital forensik arbetar Imsys med att förenkla och förbättra den digitala delen av bevisföring i brottsutredningar. Nutidens digitala forensik är mycket dataintensiv och produkterna gör det enklare att processa digital information och identifiera relevant data.

För mer information, se Imsys webbplats www.imsys.ai.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.