beQpress
Pressmeddelanden
EuroAfrica: Euroafrica Digital Ventures erhåller lånefinansiering om totalt 4 MSEK 

Euroafrica Digital Ventures erhåller lånefinansiering om totalt 4 MSEK

Euroafrica Digital Ventures AB (publ) ("Euroafrica" eller "Bolaget") har erhållit en lånefinansiering av Formue Nord Markedsneutral A/S om totalt 4 MSEK i syfte att möjliggöra Bolagets fortsatta tillväxtstrategi, främst i Östafrika. Euroafricas dotterbolag Kupatana är marknadsledande i Tanzania och kommer att använda finansieringen till att marknadsföra och utöka de tillgängliga tjänsterna på Bolagets mobilapplikationer.

Låneavtalet ingicks den 10 augusti 2022 och löper fram till och med den 28 februari 2023 med en månatlig ränta om 1,5 procent plus en uppläggningsavgift om 6,0 procent. För det fall återbetalning av lånet uteblir äger långivaren rätt att begära att lånet ska återbetalas genom kvittning mot aktier i Bolaget. Eventuell sådan kvittningsemission ska ske till marknadsmässiga villkor.

Sammantaget har styrelsen gjort bedömningen att villkoren för lånet är marknadsmässiga.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Philip Ebbersten, VD Euroafrica Digital Ventures AB

E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0) 73 816 89 94

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB 08-684 211 10 [email protected]

 

Denna information är sådan information som Euroafrica Digital Ventures AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 10 augusti 2022 kl. 14.30 CEST.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-EADV-220810-lanefinans.pdf

Om Euroafrica

Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com

Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica-digital-ventures

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.