beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted Business Briefing nr 1, 2004 

 
 

Hej,

Gamers Paradise har en helt ny och unik spelidé som kommer att erbjuda spelupplevelser utöver de vanliga. Aktien handlas hos Spectra Fondkommission genom beQuoted's OTC-system. Bolaget genomför just nu en nyemission och i detta nummer kan Du läsa mer om Gamers Paradise.

 
     

 

 

 

 

 

Fler bolagsnyheter presenteras som vanligt under rubriken beQuoted Briefing.

Trevlig läsning!

Innehåll

:: Gamers Paradise - ett nytt koncept för optimala spelupplevelser
Det är den "optimala spelupplevelsen" som kunden betalar för. Gamers Paradise ska driva en internationell kedja av så kallade Gaming Centers, en mötesplats för spelanvändare med höga krav på utrustning, kommunikationshastighet och spelutbud.

:: beQuoted Briefing
Från våra kunder presenterar vi en sammanställning av nyheter och rapporter. I detta nummer kan du läsa om Countermine, Glycorex, Magic House, Optovent, Rindi Energi, Senea, Svithoid Tankers, TagMaster och TMG International.

 


   

Gamers Paradise - ett nytt koncept för optimala spelupplevelser

 
  På en extra bolagsstämma den 8 december 2003 beslutade ägarna i Hansa Gruppen Sverige AB att förvärva Gamers Paradise Holding Sverige AB genom en apportemission samt att ändra bolagets firma till Gamers Paradise Holding AB.

Gamers Paradise har en helt ny och unik spelidé och kommer att erbjuda spelupplevelser utöver de vanliga.

Just nu genomförs en nyemission och allmänheten är välkomna att teckna aktier i bolaget. Emissionen pågår mellan 16 och 30 januari och inbringar 4,1 miljoner kronor. Hela emissionen garanteras av AB Minoritetsintressen.

Marknaden för datorspel växer

Som vi berättat tidigare i Business Briefing så växer spelindustrin så det knakar. Allt fler människor intresserar sig för datorspel och omsättningen för spelindustrin har gått om filmindustrin.

  • Gamers Paradise handlas hos Spectra Fondkommission 

  • beQuoteds tjänst för OTC-handel används för kurser och avslut

  • beQuoted distribuerar  bolagsinformation till investerare

 
 

Den första generationen som spelade datorspel på 1980-talet har idag vuxit upp till förvärvsarbetande 30-åringar. Och de spelar fortfarande, samtidigt som deras barn och tonåringar också spelar. Marknaden för datorspel kommer att fortsätta att växa under lång tid framöver.

Nya trender med datorspelande över internet och lagspel

En särskilt intressant utveckling är möjligheten att kunna spela med andra över internet. Det var spelen DOOM och Quake som öppnade marknaden på mitten av nittiotalet. DOOM kom 1993 och kunde koppla samman fyra datorer i ett nätverk. Strax därefter blev det möjligt att spela tillsammans över internet. Under 1996 lanserades Quake med ett inbyggt stöd för sexton användare över internet. Sedan var det proppen ur och nya fleranvändarspel lanserades.

En annan intressant trend är möjligheten att tävla i lag. Så sent som i november vann ett svenskt lag "OS i e-sport" i spelet Counter Strike. Tävlingen, som hölls i Seoul i Sydkorea, samlade drygt 600 deltagare från 55 länder (1 miljon människor ansökte om att få delta i tävlingen). De globala spelförläggarna är pådrivande i denna utveckling och spelorganisationer såsom Swedish Export Leage (www.sel.nu) växer fram. I Sverige finns det fler än 35 000 aktiva spelare som är organiserade i olika lag.

Gamers Paradise skall ge den optimala spelupplevelsen

Det är den "optimala spelupplevelsen" som kunden betalar för. Gamers Paradise har bildats i syfte att bygga upp och driva en internationell kedja av så kallade Gaming Centers. Ett Gaming Center är en mötesplats för spelanvändare som ställer mycket höga krav på utrustning, kommunikationshastighet och spelutbud. Detta kan bara bli lönsamt genom stordrift och som endast ett fåtal aktörer kan erbjuda. Gamers Paradise har som mål att bli en av dessa aktörer.

Under två år har företaget utvecklat en systemplattform för spel, underhåll, övervakning, kundadministration och marknadsföring. Den centrala styrningen är kärnan för att kunna driva Gaming Centers kostnadseffektivt. Förutom den unika tekniska plattformen har bolaget en affärslogik för att snabbt och kostnadseffektivt kunna driva Gaming Centers i såväl egen regi som via franchising.

För att kunderna ska bli lojala och komma tillbaka gång efter gång får varje besökare ett medlemskort där den individuella spelprofilen registreras. Kunden kan själv bestämma hur spelmaskinen skall vara inställd oavsett vilket Gaming Center som han eller hon besöker. Besökaren kan hela tiden kommunicera med andra spelare oavsett var de befinner sig. En mängd statistiska uppgifter såsom jämförande spelresultat visas löpande för att uppmuntra kommunikation mellan spelarna så att de bjuder in och utmanar varandra. Naturligtvis kommer det också att finnas ett mycket stort utbud av spel. Företaget kan i systemplattformen följa vilka spel som efterfrågas mest samt testa hur nya spel tas emot.

Intäktsmodellen och nyemissionen

Intäkterna skall komma från timbaserade avgifter. I varje Gaming Center kommer det dessutom att finnas automater för mat och dryck. En tänkbar kompletterande intäktsström är annonsintäkter, men det är inget som företaget har tagit hänsyn till i sina prognoser.

Gamers Paradise har definierat Norden, Tyskland, Polen och Benelux-länderna som sin geografiska marknad. Bolaget bedömer att den marknaden är värd 4,8 miljarder kronor per år, varav den svenska bedöms vara värd 260 miljoner kronor. Det ska dock tilläggas att det är mycket svårt att göra uppskattningar av en ny marknad.

Den garanterade emissionen tillför bolaget 3,7 miljoner kronor (efter avdrag för emissionskostnader om 0,4 miljoner kronor). Emissionslikviden skall användas till att etablera det första Gaming Centret i Malmö, förstärka organisationen och vidareutveckla produkten. En miljon kronor kommer att avsätts till rörelsekapital och som likviditetsbuffert.

Bokslutet för 2003 kommer den 17 februari. Men eftersom verksamheten drar igång nu kommer rapporten för första kvartalet vara mer intressant. Den kommer samtidigt med den ordinarie bolagsstämman som hålls den 27 april.

Gamers Paradise nyemission i korthet
  • Teckningskursen är 15 öre per aktie.
  • Teckningstiden är 16 - 30 januari.
  • Teckningsrätter handlas t.o.m 27 januari.
  • Emissionen uppgår till 4,1 miljoner kronor och är garanterad till 100 procent.

Klicka här för att läsa prospektet och här för intresseanmälan avseende teckning.

Frågor om emissionen besvaras av bolaget på telefon 08-411 11 48, e-post [email protected].

Fakta om Gamers Paradise

  • Gamers Paradise affärsidé är att utveckla marknadsledande system för centraliserad drift av Gaming Centers samt att i egen regi och via franchising driva sådana Gaming Centers.
  • Verksamheten startades för ett par år sedan av Jonas Jacobsson.
  • Handlas hos Spectra Fondkommission och beQuoted's inofficiella lista.
  • Marknadsvärdet är cirka 45 Mkr.

Läs mer om Gamers Paradise hos beQuoted

 

 
 
 

beQuoted Briefing

Countermine har vunnit ett rekordstort minsaneringsuppdrag i Kroatien. Uppdraget uppgår till 9 miljoner kronor och avser en yta om 448 150 kvm. Till omsättning är detta uppdrag större än samtliga genomförda uppdrag under 2003. Projektet är planerat att genomföras under mars-maj månad. Styrelsen räknar med att omsättningen 2004 kommer att minst fyrdubblas enbart baserat på uppdragen i Kroatien. Countermine har också genomfört en riktad nyemission på 855 tusen kronor. 450 000 B-aktier har emitterats för 1,90 kronor styck till Folksam och Daniel Larsson. Sven Söderberg & Co har sålt hela sitt innehav i bolaget. Björn Wolrath har köpt merparten av aktierna och har nu 32,8 procent av kapitalet och 29,3 procent av rösterna. Läs mer hos beQuoted

Glycorex uppmärksammades av Börsvecken i slutet av förra året och tidningen intar en positiv inställning till bolaget efter två händelser. Dels tilldelade Amerikanska FDA (Food and Drug Administration) blodfiltret Glycosorb®-ABO "Humanitarian use device designation", vilket anses bana väg för ett snabbare godkännande av Glycosorb®-ABO på USA-marknaden. Dels har Glycorex stärkt sin finansiella ställning genom nyemissionen som drog in ca 20 miljoner kronor. Om lanseringen i Europa går enligt plan kan bolaget i bästa fall redovisa vinst redan under 2004 tror Börsveckan, skulle FDA dessutom ge klartecken för Glycosorb®-ABO i USA lär kursen ta ett rejält kliv uppåt. Läs mer hos beQuoted

Magic House hade vid årsskiftet genomfört de allra flesta kostnadsbesparingarna som styrelsen beslutade om våren 2003. Bolaget arbetar aktivt på att få igång försäljningen igen i både Sverige och Norge. De befintliga marknaderna Mellanöstern och Island fungerar utmärkt och Magic House har under 2003 lanserat Magic Red Recovery på båda dessa marknader med framgång. Styrelseledamoten Lars Olbert har köpt 85 000 aktier i bolaget. Läs mer hos beQuoted

Optovents nyemission tecknades till 90,2 procent och inbringade 8,5 miljoner kronor. 8 074 382 aktier tecknades med företrädesrätt och 468 368 tecknades utan företrädesrätt. Totalt ökade antalet aktier med 8 542 750 och efter nyemissionen uppgår bolagets aktiekapital till 24 334 581 kronor fördelat på samma antal aktier. Läs mer hos beQuoted

Rindi Energi kommer att göra en satsning i Sunne, som innebär att en ny fjärrvärmecentral för trädbränslen byggs i anslutning till ett nytt avloppsreningsverk. Gaserna från avloppsreningsverket kommer att bli bränsle i fjärrvärmeverket. Gaserna, i stor utsträckning metangas, kan nu tas omhand istället för att facklas bort vilket är vanligt annars. Rindi Energis befintliga anläggning i Sunne kommer att flyttas till den nya platsen. Läs mer hos beQuoted

Senea har utsett Bengt Sundling till ny VD. Bengt Sundling kommer närmast från Telenor Connect AB. Han har många års erfarenhet från energibranschen och har bland annat tidigare varit verksam som VD för Enermet Sverige AB. Bolagets tidigare VD, Annette Brodin Rampe, kommer att samverka under en övergångsperiod och fram till dess konflikten med Actaris funnit sin lösning. Läs mer hos beQuoted

Svithoid Tankers (under namnändring från Delphi Private Placement Group) har listats på beQuoted. Den nya styrelsen, som består av Gunnar Nygren (ordförande), Öivind Neiman, Owe Linton och Fredrik Nygren (VD), har gjort bedömningen att DPPG's tidigare inriktning saknar bärkraft och att bolaget saknar de finansiella och operativa resurser som krävs för att framgångsrikt bedriva riskkapitalinvesteringar i TIME sektorn. Därför skall riskkapitalportföljens sex innehav avvecklas. Vid en extra bolagsstämma den 17 november 2003 beslutades om att ändra inriktning till rederiverksamhet under namnet Svithoid Tankers AB. Idag finns stora möjligheter att etablera en lönsam verksamhet inom europeisk produkt- och kemikalietanksjöfart för tankfartyg upp till 10 000 dwt. Svithoid Tankers huvudsakliga fokus kommer att vara på moderna fartyg inom segmentet. Läs mer hos beQuoted

TagMaster har tecknat ett OEM-avtal med kanadensiska Vault Technologies, som innebär att TagMasters AVI system integreras med Vault Technologies parkeringssystem. TagMaster hoppas att detta medför ökad försäljning i Kanada och USA. Pekings lokaltrafik, Beijing Public Transportation, har bestämt att TagMasters brickor ska vara standard på sina bussterminaler. Bolaget opererar över 16 000 bussar och just nu installeras TagMaster-systemet på en bussterminal i närheten av Beijing Zoo. BörsInsikt har sänkt sin prognos för försäljningen 2003 till 36 miljoner kronor (tidigare prognos 53 miljoner kronor). Anledningen är att färre order annonserats än BörsInsikt räknat med, men flera testinstallationer har genomförts vilket innebär att företaget kommit relativt långt. BörsInsikt räknar med att vinsten 2003 hamnar på 0,8 miljoner kronor (tidigare prognos 6,6 miljoner kronor) och att innevarande år blir bättre. Aktien är trots kursuppgången under 2003 lågt värderad i förhållande till potentialen enligt BörsInsikt. Läs mer hos beQuoted

TMG International (under namnändring från Cellfabriken) har beslutat att avstämningsdag för rätten att delta i en eventuell avknoppning av dotterbolaget Gesta Diagnostic AB skall vara den 30 januari 2004. Det var vid den extra bolagsstämman den 18 december 2003 som styrelsen fick mandat att under 2004 genomföra ett en avknoppning av Gesta Diagnostic till bolagets aktieägare. I Gesta Diagnostic finns samtliga kvarvarande väsentliga tillgångar från den tidigare affärsverksamheten i Cellfabriken, främst ett innehav av aktier i cancerforskningsbolaget Xylogen AB. Styrelsen för TMG International kommer att meddela villkoren för ett eventuellt erbjudande så fort de har blivit fastställda. Läs mer hos beQuoted

 

 
   

Synpunkter

Vi hoppas att du uppskattar vårt nyhetsbrev. Har du önskemål eller synpunkter vill vi gärna höra från dig. Kontakta oss på [email protected] eller 08-692 21 90.

 

 
   

Om beQuoted

 
  beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är mindre och medelstora företag.

 

 
om du vill avsluta din prenumeration klicka här
  www.beQuoted.com Kontakta oss