redaktionellt Wifog

Bredare reklamplattform ska lyfta Wifogs mobilaffär

Wifog vill locka nya abonnenter och annonsörer med en bredare plattform för reklam och e-handel. Samtidigt står bolaget inför utmaningen att slussa befintliga gratisanvändare till den nya, inte helt gratis plattformen. beQuoted har intervjuat vd Peter Håkansson.

Reklambaserad surf och telefoni omstöpt

Den virtuella mobiloperatören Wifog utmanar de traditionella mobiloperatörerna med en affärsmodell där abonnenterna kan betala sina mobilräkningar med pengar eller Wifog-poäng.

Abonnenten samlar Wifog-poäng genom att konsumera videoreklam, e-handla eller delta i marknadsundersökningar på Wifogs plattform. Poängen växlas sedan mot mobilsurf, sms eller samtalstid.

Möjligheten att tjäna Wifog-poäng via e-handel och marknadsundersökningar är ny sedan början av oktober då bolagets senaste plattformsgeneration lanserades. Nyheterna har tvingats fram av behovet att kunna erbjuda flera annonsytor för annonsörerna och flera poängkällor för abonnenterna.

- Den tidigare plattformen som byggde på videoreklam visade sig varken kunna sörja för en bredare massa eller täcka mobilkostnaderna över tid, säger Peter Håkansson till beQuoted. Han hoppas att bolaget med sin nya plattform ska kunna attrahera en bredare publik.

Från gratis till nästan gratis

Wifog har sedan starten 2013 byggt upp en användarbas om 55.000 aktiva abonnenter. Peter Håkansson beskriver bolagets abonnenter som väldigt engagerade i produkten. Wifogs genomsnittliga churn (kundavhopp, beQuoteds anm) ligger i dagsläget på 27 procent per kvartal.

Bolagets motto mot konsumenterna har varit att ”noll är noll”. I och med nylanseringen i början av oktober infördes en startavgift på 39 kronor. Nu står bolaget inför utmaningen att slussa så många av de tidigare gratisätarna som möjligt in i den nya, inte helt gratis plattformen.

- Förändring är alltid en utmaning, tillstår Peter Håkansson men pekar samtidigt på att de nya sätten att via e-handel och marknadsundersökningar tjäna Wifog-poäng sammantaget ökar abonnenternas möjligheter att reducera sina mobilkostnader.

- Principen är nu att många fler möjligheter står till buds.

Wifog ambition är att förlänga abonnentlivscykeln från aktuellt snitt på 20 månader till 40 månader.

Bredare plattform ger fler ytor för annonsörerna

Samtidigt som Wifogs nya tekniska plattform innebär nyheter för abonnenterna innebär den också nyheter för annonsörerna.

Peter Håkansson säger att bolagets tidigare, helt videoreklambaserade tjänst var ett för smalt erbjudande till annonsörerna, med allt för svag reklamförsäljning som följd. Nu ligger bolaget bättre till med ett bättre och bredare erbjudande, resonerar han.

- Vi vet var våra användare befinner sig och vi har rätt att ställa frågor till dom. Så vi vet vad de är intresserade av och det ger en fantastisk träffbild för annonsörerna.

Lönsamhet i närtid

Via ett omvänt förvärv tog Wifog över Forestlight Entertainments plats på First North i slutet av september. Med listningen ser bolaget bättre möjligheter att expandera verksamheten i Sverige och utomlands.

Wifog lanserades ursprungligen 2013. Intäkterna började komma året därpå och uppgick då till 2,6 miljoner kronor. Resultatet efter finansnetto för 2014 blev -35 miljoner kronor. Till följd av omställningen till den plattform som nu lanserats vek såväl omsättning som resultat under första halvan av 2015.

Bolaget förväntar sig emellertid att nå lönsamhet innan 2015 års utgång. Peter Håkansson säger att den befintliga kundstocken räcker för att nå dit.

- Varje ny kund och gammal kund är sedan den 1 oktober värd någonting. Det betyder att vi kommer att trycka på marknadsföringsknappen och aktivt rekrytera nya kunder. Men 55.000 abonnenter är en jättebra start.

Om Wifog

Bransch: Media

Marknadsplats: First North

Wifog erbjuder reklamfinansierad mobilsurf och telefoni.

Wifog erbjuder reklamfinansierad mobilsurf och telefoni.

Senast betalt

Marknadsvärde

Dela

Rapporter

Evenemang

2019-05-21

Årsredovisning 2018

Årsstämma

Delårsrapport Q1 2019

Årsstämma

Årsstämma

Kl 17.00 i Polhemsrummet, Teknikdalen, Forskargatan 3, 781 70 Borlänge.


Lunchseminarium

STOCKHOLM
Var? Mangolds lokaler i Stockholm, Engelbrektsplan 2, våning 2
När? Tisdagen den 21 maj, kl 11.45-13.00
Anmälan: Senast den 16 maj via kommunikation@mangold.se.
Vänligen notera att antalet platser är begränsat.


2019-05-22

Delårsrapport Q1 2019

Årsstämma

Delårsrapport Q1 2019

Årsstämma

Delårsrapport Q1 2019

Delårsrapport Q1 2019

Årsredovisning

Årstämma 2019

2019-05-23

Delårsrapport Q3 2018 / 2019

Delårsrapport Q1 2019

Delårsrapport juli 2018 - mars 2019

Årsstämma 2019

Årsstämma

Delårsrapport Q1 2019

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär