Demo - Insynspersoners och närståendes transaktioner

Tjänsten gör det enklare att underrätta personer i ledande ställning om deras skyldigheter att rapportera affärer i bolagets värdepapper till Finansinspektionen.

MAR artikel 19

Bolaget är skyldig att ha en förteckning över personer i ledande ställning. Dessa personer ska kvittera kännedomen om MAR artikel 19 och uppge sin anhöriga, liksom att meddela sina anhöriga om MAR artikel 19. Varje person måste kunna redovisa erhållna kvittenser från sina anhöriga, liksom att bolaget ska kunna redovisa kvittenserna från varje person i ledande ställning. Läs mer om kraven under Rapportering av insidertransaktioner.

Tjänsten PLSapp

Som namnet antyder är tjänsten avsett att hålla reda på personer i ledande ställning och deras anhöriga. Du får en total överblick att alla personer har gjort vad de ska. Dessutom ser du alla värdepappersaffärer som rapporterats till Finansinspektionen.

Tjänsten medför att din arbetsinsats minskar jämfört med att göra arbetet manuellt. Liksom att risken minskar för böter.

Valideringstest av PLSapp

Det är inte mycket du behöver göra men du bör informera din styrelse och ledningsgrupp om varför de ska använda tjänsten. Det är en skarp test men inget data kommer offentliggöras så det gör inget om någon gör fel. Vi kommer ge support att allt flyter på, men vi kommer inte registrera uppgifterna om personerna eftersom det är en av sakerna vi vill testa.

Det som kommer behövas i början är följande:

  1. Lägga upp personer i ledande ställning med namn, titel och e-post.
  2. Skicka meddelande till varje person att den är upplagd (görs med en knapptryckning).
  3. Varje person i ledande ställning ska bekräfta kännedomen om MAR artikel 19.
  4. Varje person i ledande ställning ska uppge sina anhöriga (hemmavarande fru/man, barn samt bolag som personen kontrollerar) med namn och e-post.
  5. Varje person i ledande ställning ska skicka meddelande till varje anhörig den lagt upp (görs med en knapptryckning).
  6. Varje anhörig ska bekräfta kännedomen om MAR artikel 19.
Har du koll på om bolagets insynspersoner och anhöriga rapporterar sina värdepappersaffärer?

Har du koll på om bolagets insynspersoner och anhöriga rapporterar sina värdepappersaffärer?

Synpunkter

Dina synpunkter är viktiga. Vi blir glada om du hör av dig!

[Synpunktsformulär]

Kontakt och support

Vi är måna om att testerna går bra. Vi hjälper givetvis till.

Kontakta mig Thomas Lindgren, thomas.lindgren@beQuoted.com, 070-536 52 33.

[Foto]

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär