beQuoted nyhetsbrev 30 januari 2006
Hej,

Confidence ordförande har gått ut med aggressiva tillväxtmål för bolaget, i år ska man nå en försäljningstakt över 100 miljoner kronor. Och i slutet av nästa ska man ligga kring 300 miljoner kronor. Vidare rekommenderas köp i Wilh. Sonesson.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

Försäljningen väl över 100 miljoner
- Confidence mål för 2006
» Confidence har som mål att uppnå en försäljning över 100 miljoner kronor 2006, för att i slutet av 2007 ligga på en årstakt om 300 miljoner kronor. För att nå dit inleds året med två nya förvärv.
   
Uppsidan större än nedsidan
- Wilh. Sonesson får köprekommendation
» Är Wilh. Sonesson ett giftpiller eller lyckopiller frågar sig Stockpicker i en analys. Renodling av verksamheten tillsammans med förvärv och försäljningar har satt fart på aktiekursen.
   
I detta nummer
Confidence
Elverket
Formo Services
Glycorex
Nordic Holding
Starbreeze
Svithoid Tankers
Wilh. Sonesson
Stark rapport från Nordic Holding
» Ett av de första bolagen att rapportera helårssiffrorna för 2005 är Nordic Holding. Nettovinsten blev bättre än väntat. Och styrelsen lämnar en mycket stark prognos för 2006.
Nordic Holding
Glycorex in i Holland, varje nytt land viktigt
» Glycorex har erhållit sin första order från Holland. Varje nytt land har betydelse för försäljningen av Glycosorb®-ABO eftersom det normalt innebär att fler sjukhus i landet hakar på.
Glycorex
Elverket växer med Vallentuna kommun
» Elverket får fler nätkunder allteftersom Vallentuna kommun växer. Enligt SCB tillhör Vallentuna topp-tio-listan på Sveriges snabbast växande kommuner.
Elverket
Formo gör sig av med förlusttyngda Cliff
- drabbar resultatet 2005 men 2006 blir bättre

» Formo Services avyttrar förlusttyngda Cliff Design & Development. Köpare är Design Continum i Göteborg. Affären är ett steg i renodling mot verksamhetsområdet Industri & Miljö och förbättrar koncernens nyckeltal.
Formo Services
Stavtank levererad, byter namn till Baltic Theresa
» Svithoid Tankers har nu fått produkt- och kemikalietankern Mt Stavtank levererad i Hamburg. Fartyget förväntas generera ett positivt kassaflöde tämligen omgående och kommer att bidra positivt till resultatet i år.
Svithoid Tankers
Intervju med Starbreeze vd Johan Kristiansson
» Starbreeze.info har träffat vd Johan Kristiansson och ställ frågor om företagets utveckling. beQuoted har plockat ut de viktigaste godbitarna som framkom i intervjun.
Starbreeze
Tidigare från beQuoted  

2006-01-17

Senea kontrar med nya order efter kalldusch från Vattenfall

2006-01-17

Ecovision levererar fyra nyhetsbyråer till SEB

2006-01-17

Tullverket certifierar ICM

2006-01-17

Pilotinstallationen på Gotland håller tidplanen (TracTechnology)

2006-01-17

ONE Media byter VD

2006-01-17

Svithoid Tankers nyemitterade till intresserade aktieägare

2006-01-17

HomeMaid infriar prognosen för 2005


Sök i beQuoteds arkiv

  

Försäljningen väl över 100 miljoner
- Confidence mål för 2006

Confidence har som mål att uppnå en försäljning över 100 miljoner kronor 2006, för att i slutet av 2007 ligga på en årstakt om 300 miljoner kronor. För att nå dit inleds året med två nya förvärv. Det första är en rörelse, det andra är en koncern.

Förvärvar verksamheten high-end KVM från EET
Confidence förvärvar verksamhetsgrenen för high-end KVM från EET Nordic Sweden. KVM står för Keyboard, Video, Mouse. High-end KVM avser utrustning för att hantera ett stort antal servrar från ett och samma ställe.

Confidence kan inte uppge köpeskillingen eftersom EET vill hålla den hemlig. I överenskommelsen ingår att en av EET's säljare, som tillika är produktansvarig för KVM-sortimentet, följer med över till Confidence.

Efter förvärvet kommer Confidence att ha två säljare inom KVM-området. Företaget har redan god erfarenhet av KVM-produkter, eftersom sådana ingår i säkerhetsprodukter till större företag.

EET’s KVM-sortiment kommer från tre huvudleverantörer. Confidence tar över alla leverantörsavtal och varulagret för high-end sortimentet, medan logistikansvaret även fortsättningsvis kommer att ligga kvar på EET’s centrallager i Köpenhamn. Confidence kommer även att kunna utnyttja EET’s centrallager för andra typer av produkter.

–  Med vår styrka inom systemintegration och projektförsäljning inom säkerhetssektorn kan vi vidareutveckla KVM-affären, säger Thomas Wahlgren, vd för Confidence.

– Dessutom får vi tillgång till en toppmodern internationell logistiklösning, avslutar Thomas Wahlgren. Confidence och EET har tecknat ett avtal om logistiktjänster som sträcker sig över två år.

Förvärvar Entry Systems Sweden i Göteborg
Confidence förvärvar Entry Systems Sweden i Göteborg med egna aktier som betalning.

Entry Systems är en så kallad systemintegratör som erbjuder helhetslösningar för mjukvara och egentillverkade låsprodukter. Dessa används på platser som kräver hög säkerhet.

Företaget har funnits sedan 1986 och har idag 30 anställda. Omsättningen ligger kring 27 miljoner kronor.

Produktportföljen omfattar Passersystem, Inchecknings- / Boarding- / Biljett-system, ID-kortsystem, Kortproduktion, TimeLox låssystem för hotell (från AssaAbloy) samt Personaladministrativa system.

Förvärvet sker genom en apportemission av 25 miljoner nya B-aktier. Därutöver finns en resultatgaranti för 2006 på 2 miljoner kronor samt en möjlig tilläggsköpeskilling om resultatet överträffar definierade mål.

Ägare av Entry Systems Sweden är Odd Nyrud och Carin Nyrud via bolag, BKB Form samt Westcap som ingår i Elander Invest. Dessa ägare kommer vid Confidence ordinarie bolagsstämma att nominera Odd Nyrud och Willi Persson till styrelsen.

Siktar på att omsätta över 100 miljoner kronor
Entry Systems matchar ILS Gruppen som förvärvades i november 2005 i avseende på geografisk marknad, produktportfölj, kundbas samt tekniker och installatörsstyrka.

– Vi skapar nu en betydande position som systemintegratör på den breda säkerhetsmarknaden. Kompletteringen med Entry Systems kommer att bli värdefullt får vår fortsatta expansion, säger Erik Hallberg, styrelseordförande i Confidence.

– Målet för Confidence som grupp är att 2006 under kontrollerade former nå en omsättning på väl över 100 miljoner kronor med för ett tillväxtföretag acceptabel lönsamhetsnivå, fortsätter Erik Hallberg.

– Med de resultatgarantier vi har från ILS Gruppen och Entry Systems ser vi med tillförsikt fram emot att kunna leverera detta mål vid slutet av året, säger Erik Hallberg.

Confidence-koncernen kommer efter förvärvet att ha cirka 110 anställda med verksamhet i Sverige, Norge, England och Irland.

THOMAS LINDGREN
thomas.lindgren@beQuoted.com

Tidigare publicerade artiklar om Confidence:
» Confidence får produktportfölj från kinesisk världsetta
» Confidence tre gånger större genom förvärv
» Självförtroendet tillbaka i Confidence
» Confidence går en oberoende vägMarknadsplats
NGM


EET är en europeisk IT-distributör med säte i Danmark. Omsättningen ligger kring 900 miljoner svenska kronor per år.

EET finns förutom i Sverige och Danmark även i Norge, Finland, Frankrike, Italien, Spanien och Holland.
 
 

Minicom Advanced DX matrix switch från EET's KVM-sortiment.

EET's hemsida


Entry Systems har sedan 1986 levererat säkerhetssystem till hotell, kommuner, landsting och företag i Sverige och Norge, samt till rederier i hela världen.

Bland kunderna finns Stena Line, DFDS Seaways, Silja Line, Tallink, Scandic Hotels, First Hotels, Radisson SAS Hotels, Grand Hotel Stockholm, samt flera anläggningar för sport, evenemang och kultur.

Förvärvet är villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma i Confidence.

Entry Systems hemsida
Erik Hallberg
Ordförande Confidence


– Confidence tillväxtmål är att under lönsamhet vid utgången av 2007 nå en omsättningstakt på 300 miljoner kronor.

Nästa händelse
2006-02-20
Bokslutskommuniké 2005

Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Uppsidan större än nedsidan
- Wilh. Sonesson får köprekommendation

Är Wilh. Sonesson ett giftpiller eller lyckopiller frågar sig Stockpicker i en analys. Renodling av verksamheten tillsammans med förvärv och försäljningar har satt fart på aktiekursen.

Svårbedömt men positiva tongångar överväger
Stockpicker anser att utvecklingen för 2006 är svår att bedöma, men att de positiva tongångarna överväger. Grundtipset för året är att utvecklingen vänder uppåt. Riktkursen för aktien sätts till 35 kr.

Positiva faktorer är att Wilh. Sonesson befinner sig i ett turnaroundläge, att lönsamheten ökade under tredje kvartalet och att vd Lennart Nylander har köpt på sig fler aktier. På den negativa sidan nämns att just turnaroundläget gör det svårt att göra bra prognoser.

Tredje kvartalet ett styrketecken
Kvartalsrapporten för det tredje kvartalet var ett styrketecken jämfört med det svaga första halvåret. Rapporten innehöll klara lönsamhetsförbättringar och mycket talar för att den positiva utvecklingen kan komma att fortsätta. Företaget har till exempel meddelat att den starka utvecklingen från det tredje kvartalet håller i sig åtminstone under det fjärde.

Wilh. Sonessons egen prognos för helåret 2005 är att rörelseresultatet exklusive engångsposter hamnar över 2004 års nivå. Inkluderas reavinsten från Naturapoteket (cirka 17 miljoner kronor, beQuoteds anm) och årets tidigare engångsposter innebär detta att rörelseresultatet i år hamnar kring 79-80 miljoner kronor. Enligt Stockpicker är detta inte är orimligt.

Uppsidan större än nedsidan
Med reservationen att det är svårt att göra prognoser för 2006 på grund av turnaroundläget samt att Wilh. Sonesson både har förvärvat och sålt verksamheter, anser Stockpicker att bolaget rimligen ska kunna nå en vinst per aktie kring 2,00-2,50 kr under 2006. I så fall handlas aktien till ett p/e-tal kring 12,2-15,3.

Med de förändringar som gjorts är uppsidan i aktien är större än nedsidan. Försäljningen av Naturapoteket kan paradoxalt nog göra att försäljningen ökar rejält inom främst grossistverksamheten HKC Egenvård då motståndet mot att köpa av bolaget minskar när Wilh. Sonesson inte längre har konkurrerande butiker.

Tidigare publicerade artiklar om Wilh. Sonesson:
» Produktfokus ska öka Wilh. Sonessons försäljning
» Wilh. Sonesson kommer igen efter ett bra kvartal
» Stärkt ställning i den finska apotekshandeln
» Wilh. Sonesson säljer Naturapoteket
» EU-beslut positivt för Wilh. Sonesson
» Wilh. Sonesson ska växa mer än marknaden

 
 
Marknadsplats
O-listan, Attract 40Celina Midelfart
Ny storägare
i Wilh. Sonesson

 
Norska Midelfart har blivit ny storägare i Wilh Sonesson, efter att ha köpt Bo Håkanssons hela innehav.

Lennart Nylander, vd i Wilh. Sonesson:

– Midelfart är en stark aktör med hälsoprodukter och skönhetsprodukter, till dagligvaruhandeln och fackhandeln i Norge.

– Midelfart är ett mycket bra företag. De är välkända i Norge och en solid koncern.

Midelfarts hemsida


Nästa händelse
2006-02-20
Bokslutskommuniké 2005

Läs mer på beQuoted

Hemsida
   
Stark rapport från Nordic Holding

Ett av de första bolagen att rapportera helårssiffrorna för 2005 är Nordic Holding. Nettovinsten blev bättre än väntat. Och styrelsen lämnar en mycket stark prognos för 2006.

Nordic Holdings intäkter uppgick till 33,8 Mkr för 2005. Dessa bestod av bruttoomsättning 20,6 Mkr, resultat från förvaltningsverksamhet 12,5 Mkr samt övriga intäkter 0,7 Mkr. Ingen jämförelse med förra året är meningsfull då företaget har ny ledning och bedriver ny verksamhet från och med i år.

Resultatet efter finansnetto hamnade på 12,8 Mkr. Nettovinsten efter latent skatt blev 9,2 Mkr, eller 13 öre per aktie. Nettovinsten blev således ett par miljoner kronor högre än vår tidigare prognos på 7-8 Mkr.

Verksamheten har under det gångna året utvecklats över förväntan, det egna kapitalet har ökat mer än fem gånger, skulderna har minskats, bolaget är i praktiken helt skuldfritt, och kassalikviditeten har ökat högst betydligt, skriver Nordic Holding i bokslutet.

Soliditeten uppgår till 81 procent. Av konvertibellånet återstår endast 4,3 miljoner kronor, då långivare redan har bytt ut den större delen av lånet mot aktier. Återstoden av lånet kan konverteras från februari och ett år framåt. Om så sker kommer soliditeten att öka till 99,7 procent och bolaget bli helt skuldfritt.

Styrelsen räknar med att Skokloster-projektet kommer att tillföra vinster på mellan 13-16 miljoner kronor under 2006. Med ett likviditetstillskott före nominella skatter och kostnader som överstiger 20 miljoner kronor.

Aktieportföljen uppgår till 5 miljoner kronor och har ett betydande övervärde skriver bolaget. Aktierna har av försiktighetsskäl värderats till cirka 50 procent av marknadsvärdet som aktierna hade vid senaste försäljningstillfället.

Nordic Holding tror att resultatet efter skatt 2006 kommer att hamna mellan 25-30 miljoner kronor.

    
Marknadsplats
Nordic OTC
   
Nästa händelse
2006-03-30
Bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Glycorex in i Holland, varje nytt land viktigt

Glycorex har erhållit sin första order från Holland avseende Glycosorb®-ABO. Den holländska marknaden bedöms vara dubbelt så stor som den svenska.

Varje nytt land är viktigt
Varje nytt land har betydelse för försäljningen av Glycosorb®-ABO eftersom det normalt innebär att fler sjukhus i landet hakar på.

– Varje nytt land där ett sjukhus väljer vår metod brukar dra med sig nya sjukhus. Det är ju de stora sjukhusen som börjar, sedan följer de andra efter, berättar Glycorex vd Kurt Nilsson.

Sjukhusen är mycket noggranna och genomför endast en transplantation om de känner sig 100 procent säkra på att lyckas. Innan de börjar använda en ny metod gör de noggranna studier och utbildar kirurgerna. Därför kan man räkna med att sjukhusen fortsätter att använda metoden när de väl har valt att använda den första gången.

– När ett sjukhus har valt vår metod fortsätter de också att använda den efteråt. Därför är det viktigt för vår lönsamhet att få sjukhusen att göra sin första transplantation, sedan rullar det på. Vi får ungefär 100.000 kronor per patient som behandlas, säger Kurt Nilsson.

Nått fyra nya länder på ett år
I och med ordern från Holland har Glycorex levererat till fyra nya länder inom ett år. GlycoSorb®-AB0 har levererats till transplantationscentra i Schweiz, Australien, Grekland och nu Holland. Tidigare har produkten levererats till Sverige, Norge, Tyskland, England och Belgien.

Företaget pekar på de utmärkta kliniska resultaten som har presenterats av olika transplantationscentra som en bidragande orsak till att acceptansen och försäljningen ökar av produkten.

Om GlycoSorb®-AB0
GlycoSorb®-AB0 används vid transplantationer över blodgruppsgränserna, vilket betyder att organ kan transplanteras mellan individer med skilda blodgrupper utan att avstötning sker.

Detta innebär att ett ökat antal transplantationer kan genomföras och med kortare väntetider. Varje njurtransplantation i Sverige beräknas enligt bolaget spara 5 miljoner kronor i sjukvården.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse
2006-01-31
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Elverket växer med Vallentuna kommun

Elverket får fler nätkunder allteftersom Vallentuna kommun växer. Enligt SCB tillhör Vallentuna topp-tio-listan på Sveriges snabbast växande kommuner.

Under 2005 ökade antalet nätkunder med 2,7 procent vilket gör Elverket till ett av de snabbaste växande nätbolagen i Sverige.

Nittiotvå procent av nätkunderna har dessutom valt att även få sina elleveranser från bolaget.

– 2005 blev ett nytt rekordår för oss, både på elnäts- och elhandelssidan, berättar Elverkets vd Hans Asp.

Vid slutet av året hade företaget 12.636 nätkunder, vilket är en ökning med 334 stycken. Därutöver har Elverket mer än 36.000 externa elhandelskunder, eftersom man bedriver elhandel i hela landet.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse
2006-02-23
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Formo gör sig av med förlusttyngda Cliff
- drabbar resultatet 2005 men 2006 blir bättre

Formo Services avyttrar förlusttyngda Cliff Design & Development. Köpare är Design Continum i Göteborg. Affären är ett steg i renodling mot verksamhetsområdet Industri & Miljö och förbättrar koncernens nyckeltal.

Så sent som i december varslade Cliff 9 anställda efter ett tungt andra halvår med dålig beläggning. Bolaget drabbades när den största kunden, Volvo Car, sjösatte ett kraftigt besparingsprogram och drog ner sin utläggning av nya uppdrag.

Styrelsen i Formo har agerat snabbt och slipper nu lägga energi på att vända utvecklingen för Cliff. Ett bolag som dessutom ligger utanför det fokus som styrelsen har för koncernens framtida utveckling.

Detta medför att den tidigare prognosen om ett väsentligt bättre resultat 2005 inte kan infrias, tvärtom kommer helårsresultatet att bli negativt. Realisationsförlusten blir cirka 9 miljoner kronor. Men det är en förlust framförallt på papperet, kassaflödet blir nämligen bättre, skuldbördan mindre och samtliga nyckeltal stärks från och med 2006 och framåt.

Formos kassa stärks med 3,4 miljoner kronor. Samtidigt minskar koncernens räntebärande skulder och leasingåtaganden med 22 miljoner kronor och koncernens goodwill med 9 miljoner kronor.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse
2006-03-16
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Stavtank levererad, byter namn till Baltic Theresa

Svithoid Tankers har nu fått produkt- och kemikalietankern Mt Stavtank levererad i Hamburg. Fartyget förväntas generera ett positivt kassaflöde tämligen omgående och kommer att bidra positivt till resultatet i år.

Fartyget är på 8.400 dwt (dödviktston) med dubbelskrov och isklass 1A. Hon är byggt 1995 och uppfyller alla moderna krav på säkerhet och miljö. Affären gjordes upp i oktober förra året med säljaren O.H. Melling & Co i Norge.

Det nya namnet blir Mt Baltic Theresa. Under sitt långtidskontrakt hos Herning Shipping i Danmark kommer fartyget emellertid att bära namnet Mt Betty Theresa.

Nytillskottet förväntas generera ett positivt kassaflöde tämligen omgående och kommer att bidra positivt till resultatet i år.

Svithoid Tankers försöker knyta till sig ytterligare moderna fartyg mellan 6.000-10.000 dwt som kan operera obehindrat i Östersjön under vintertid. Rederiet kallar detta för ”Baltic Tankers konceptet”, det vill säga produkt-/kemikalietankfartyg med hög isklass lämpade för Östersjön.

Förutom det nyförvärvade Baltic Theresa har Svithoid det kommersiella ansvaret för Mt Baltic Claire, som ägs till 40 procent. Målsättningen för är en flotta bestående av fyra till fem fartyg.

Rederiet har dessutom sex produkttankfartyg under byggnation, som ligger utanför ”Baltic Tankers konceptet”. Fartygen kommer att börja levereras våren 2006 och sedan fortlöpande till och med år 2007.

    
Marknadsplats
AktieTorget
   
Nästa händelse
2006-02-16
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida

  

Intervju med Starbreeze vd Johan Kristiansson

Starbreeze.info är en webbplats med nyheter och information om Starbreeze. Den drivs fristående från företaget på privat initiativ. Starbreeze.info har träffat vd Johan Kristiansson och ställ frågor om företagets utveckling.

beQuoted har plockat ut de viktigaste godbitarna som framkom i intervjun. Texten kommer i huvudsak från Starbreeze.info, men har delvis bearbetats av beQuoted.

Majesco Entertainment gick nyligen ut med ett pressmeddelande att de har sålt rättigheterna till spelet The Darkness som ni utvecklar. Hur ser du på detta?

– Majesco är en av de mindre förläggarna i branschen och de har som bekant haft en del ekonomiska problem. För oss är det därför väldigt bra att vi har fått en ny förläggare, vi är väldigt nöjda med vår nya samarbetspartner.

– Starbreeze och den nya förläggaren kommer sannolikt att gå ut med en samordnad pressrelease så småningom. Jag tror att den nya förläggaren vill invänta rätt tillfälle av PR-taktiska skäl och jag tror inte att deras PR-plan är riktigt spikad ännu.

Platinum Studios som ska stå för filmatiseringen av The Darkness med bröderna Oxide och Danny Pang som regissörer har gått ut med ett pressrelease att filmen skall komma 2007. Är det fortfarande det på er hemsida angivna 2006 som gäller som utgivningsår för spelet?

– Jag kan inte uttala mig om det just nu. Tyvärr. Det är förläggaren som bestämmer när spelet skall lanseras, i samråd med oss.

På hemsidan har ni angett XBOX360 och PS3 som de plattformar ni utvecklar spelet för. Stämmer detta fortfarande? Och varför har ni valt bort PC helt och hållet?

– Om man ska släppa spelet på flera plattformar så är det lättast att göra det på plattformar som har ungefär jämbördig processorkapacitet. Idag är nextgenkonsolerna betydligt mer kraftfulla än en vanlig konsument-PC, vilket gör det omständligt och dyrt att porta spelet "nedåt" till en PC. Men om några år kommer en vanlig PC vara lika kraftfull som en nextgenkonsol, och då blir det lättare att släppa spelen på alla plattformarna igen.

Hur mycket kan ni återanvända av det material i form av kod, motion capture, grafik med mera som ni redan har skapat för tidigare spel?

– Det finns egentligen två problem där. Det ena är att när man tar steget från currentgen till nextgen så ställs det mycket större krav, vilket gör att man egentligen inte kan återanvända något innehåll. Det andra problemet är rättighetsfrågan, om man byter förläggare så kan man normalt inte återanvända något. Sedan är det ju också beroende av vilken ambitionsnivå man vill ha. Man får högre kvalitet om man producerar nytt, men det blir ju också dyrare.

Förra året 2004/2005 visade ni ett väldigt bra resultat för kvartal tre med en vinst på 2,2 miljoner kronor. Det ger en marginal runt 20 procent. Det senaste kvartalet visade ni ett resultat som var en tiondel av det, med en marginal runt 1 procent. Hur kommer detta sig?

– Våra kvartalsresultat styrs i hög grad av hur vi periodiserar intäkter. Vid varje kvartalsbokslut gör vi en avräkning där vi tittar på hur mycket fakturering som återstår i projektet och hur mycket arbetstid och hur mycket externa kostnader som återstår. Utifrån detta kan vi bedöma hur mycket intäkter vi kan tillgodoräkna oss i ett specifikt kvartal.

– Avräkningen bygger dock på en komplex bedömning av många olika parametrar som förändras kontinuerligt under projektets gång. Vi måste också bestämma hur mycket marginal vi vill bygga in för att hantera eventuella förseningar. Stora IT-projekt är ju ökända för att vara svårprognosticerade i alla branscher. I det senaste kvartalet gjorde vi en mer tilltagen bedömning av hur många manmånader som återstår i Darkness-projektet och det slog mot resultatet.

På tal om resultat så kommer valutasäkringar upp. Förra året orsakade dessa en kostnad på totalt 4,6 miljoner kronor, vilket var cirka 14 procent av den totala omsättningen. Har du någon kommentar till detta?

– Vi hade en väldig otur där och terminssäkrade på en nivå som var ofördelaktig som vi har fått leva med. Det är ju alltid 50 procent sannolikhet att dollarn går upp och 50 procent att den går ner.

– Vi är nog ett av de mest dollarexponerade företagen i Sverige. På kort sikt kan vi naturligtvis fortsätta att arbeta med terminssäkringar, och med att försöka få förläggarna att bära en del av valutarisken.

– Med våra nuvarande valutapositioner så är en dollarförstärkning bra för oss just nu, även på kort sikt. På lång sikt är det ju alltid bra med en hög dollar.

Tidigare publicerade artiklar om Starbreeze:
» Starbreeze på rätt köl igen
» Starbreeze klarar sig bra som självständig utvecklare
» Starbreeze succéspel Riddick lanseras för PC
» Spelet Riddick en fullträff för Starbreeze

 
 
Marknadsplats
AktieTorgetJohan Kristiansson
VD Starbreeze
Fler frågor och svar:


Hur ser du på framtida finansiella mål? I tidigare bokslut har man nämnt 15-20 procent marginal efter avskrivningar som mål.

– Det är väldigt svårt att göra finansiella prognoser i ett företag som är så hitberoende som Starbreeze.

–  Om något av våra spel blir en stor försäljningsframgång så kan det ju bli fantastiska royaltyintäkter, eller så blir det inte det och då rullar vi på med de vanliga kvartalsintäkterna.

– Det är ju dessutom svårt att bedöma lönsamheten på kvartalsbasis, som jag beskrev tidigare. Det krävs åtminstone en tvåårscykel för att bedöma utvecklingen ordentligt.Hur ser framtiden ut för Starbreeze? Förut hade ni 2-3 parallella spel och flera utvecklingsteam. Finns det ambitioner att öka med ytterligare parallella projekt?

– Vår långsiktiga målsättning är att växa till flera parallella team. Det är dock ett mycket svårt steg att ta om vi vill säkerställa bibehållen kvalitet i våra produktioner.

– Vi är beroende av några extremt begåvade nyckelpersoner som vi tyvärr inte kan "klona".


Läs hela intervjun i Starbreeze.info


 

Nästa händelse
2006-02-23
Delårsrapport

Läs mer på beQuoted

Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
info@beQuoted.com
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er