XAVITECH DELÅRSRAPPORT JANUARI - MARS 2019

- Resultat per aktie för perioden var -0,05 kr (-0,25kr)

- Nettoomsättningen under första kvartalet för koncernen uppgick till 1 362 TKr (1 063 TKr), vilket är en ökning med 28% från samma period förra året.

- Orderingången uppgick till 833 Tkr (1 266 Tkr), vilket är en nedgång med 34% från samma period förra året.

VD KOMMENTAR

Försäljningen 2019 började starkt då Xavitech fick en större order i slutet av december. 2019 är det fokus på försäljning, men arbetet att slutföra påbörjade utvecklingsprojekt fortgår. Genom ett ökat engagemang i sociala medier, Google AdWords och riktad marknadsföring mot nya marknader har antalet förfrågningar ökat liksom andelen små order till nya kunder.

Orderingången under det första kvartalet har varit något lägre än under samma period förra året, vilket beror på att många av de återköpande kunderna lägger ramorder för ett år framåt, vilka löper ut olika år från år. Det gör att vissa förväntade order kan förskjutas något över tiden och landa på nästa kvartal. Xavitech står bra rustat att möta nya marknader och kunder med fler produkter än någonsin tidigare. Det är ett spännande år att se fram emot då mycket positivt kan hända.

Härnösand, 2 maj 2019

För mer information kontakta:
Henrik Sjöström, VD
070 639 54 78
[email protected]

Denna information är sådan information som Xavitech AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 maj 2019.

Webbsida: www.xavitech.com

Kort om Xavitech:
Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541