Styrelsen för Xavitech AB justerar utdelningsförslaget för 2019

Styrelsen för Xavitech AB ("Xavitech") har idag, till följd av nuvarande instabila marknadsläge och som en försiktighetsåtgärd, beslutat justera utdelningsförslaget för 2019. Förslaget från Xavitechs styrelse är att årsstämman fattar beslut om en vinstutdelning om 0,12 kronor per aktie, vilket skiljer sig från det tidigare kommunicerade förslaget om 0,15 kronor per aktie.

Spridningen och utvecklingen av Coronaviruset innebär att hela världen liksom Xavitech påverkas. Mot bakgrund av den osäkerhet som utbrottet har gett upphov till har styrelsen i Xavitech idag beslutat att prioritera att bibehålla koncernens likviditet samt i övrigt kunna hantera de effekter som det osäkra marknadsläget kan ge upphov till. Följaktligen har styrelsen beslutat att till årsstämman 2020 i Xavitech inte föreslå den tidigare aviserade vinstutdelningen om 0,15 kronor per aktie, utan istället föreslå att årsstämman beslutar om en vinstutdelning om 0,12 kronor per aktie för verksamhetsåret 2019.

För mer information kontakta:
Torbjörn Skog, Verkställande direktör Xavitech AB
[email protected]
+46 708-890 894

Denna information är sådan information som Xavitech AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 7 april 2020 kl. 17.45 CEST.

Xavitech-koncernen, som är listat på Nordic SME, har till föremål att äga och förvalta fast och lös egendom inom huvudsakligen informationsteknologi och industriella digitala sensor och styrsystem. Xavitech har idag verksamhet i det helägda dotterbolaget Xavitech Micropumps AB samt i det 49%-iga innehavet i intressebolaget Frontwalker Group AB.

Xavitech Micropumps AB har utvecklat och patenterat en unik skalbar digital pumpteknologi, som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter

Frontwalker Group erbjuder resurs- och kompetensförstärkning inom systemutvecklingsprocessens alla faser, helhetsåtaganden kring utveckling och förvaltning av stora kundspecifika IT-system samt tjänster för bemanning av IT-support. Verksamheten bedrivs i självständiga dotterbolag i Stockholm, Uppsala, Malmö och Sundsvall och sysselsätter ca 120 medarbetare.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541