Kommuniké från extra bolagsstämma i Xavitech AB (publ)

Xavitech AB (publ) har idag, den 21 november 2019, hållit extra bolagsstämma. Vid stämman fattades beslut om att välja in Lars Kingelin som ny styrelseledamot i bolaget, välja Johan Fransson som ny revisor i bolaget och att godkänna transaktionen med Empir Group AB avseende förvärv av 75 000 aktier i Empir Solve AB.

Styrelse och revisorer
Extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med aktieägaren King In West AB:s förslag, att genom nyval utse Lars Kingelin till styrelseledamot för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Vidare beslutade extra bolagsstämman, i enlighet med aktieägaren King In West AB:s förslag, att arvode till Lars Kingelin ska utgå i enlighet med den arvodesnivå som beslutades av årsstämman 2019 proportionerligt i förhållande till mandattidens längd.

Det beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, att entlediga revisorn Johan Lindström. Johan Lindström entledigas som revisor på egen begäran. Vidare beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, att till ny revisor, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, välja Johan Fransson. Aktieägare representerande mer än tio procent av alla aktier i bolaget biträdde även ett framlagt förslag att utse minoritetsrevisor.

Godkännande av förvärv av aktier i Empir Solve AB från Empir Group AB
Extra bolagsstämman beslutade att godkänna styrelsens beslut om förvärv av 75 000 aktier i Empir Solve AB från Empir Group AB som kommunicerats av bolaget i pressmeddelande den 5 november 2019. Förvärvet är villkorat av extra bolagsstämma i Empir Group AB.

För mer information vänligen kontakta:
Pontus Puljer, Styrelseordförande
[email protected]
+46 720-50 24 37

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 november 2019 kl. 17.30 CET.

Kort om Xavitech AB
Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541