Wise Group undersöker möjligheten att överföra ägandet i dotterbolaget Brilliant Future till aktieägarna i Wise Group

Styrelsen i Wise Group AB har beslutat att undersöka möjligheten att genom en försäljning av aktier överföra ägandet i dotterbolaget Brilliant Future till aktieägarna i Wise Group AB och i samband med detta notera Brilliant Futures aktier på lämplig marknadsplats. Beslutet innebär att en överföring av ägandet bara kommer att ske om det kan kombineras med ett kapitaltillskott som säkerställer att de investeringar i en ny teknikplattform och nya tjänster som Brilliant Future inledde under 2019 är finansierade i sin helhet.

Wise Group AB har anlitat Mangold Fondkommission som rådgivare i processen.

"Brilliant Futures marknader inom kund- och medarbetarundersökningar växer snabbt som ett resultat av att allt fler företag och organisationer inser sambandet mellan nöjda kunder, engagerade medarbetare och lönsamhet. Den transaktion styrelsen nu utvärderar ska säkerställa finansieringen av Brilliant Futures framtida teknik- och tjänsteutveckling och innebär att de värden som finns i bolaget synliggörs. Samtidigt frigörs ledningsresurser och finansiell kapacitet för den fortsatta utvecklingen av tjänster inom Wise Groups kärnverksamhet", säger Erik Mitteregger, styrelseordförande i Wise Group AB.

Styrelsens målsättning är att i samband med publiceringen av Wise Group AB:s bokslutsbesked den 19 februari 2021 kunna ge mer information om den övergripande tidplanen. Ett detaljerat förslag kommer att presenteras i samband med kallelse till bolagsstämma.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ingrid Höög vd och koncernchef Wise Group AB (publ)
Tel +46 765 25 90 05, e-post: [email protected]

Erik Mitteregger, styrelsens ordförande Wise Group AB (publ)
Tel: +46 706 00 44 84, e-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Wise Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 13 januari 2021 kl. 08:00 CEST

Wise Group är en familj av specialistbolag inom rekrytering, konsulttjänster och digitala produkter som hjälper företag att nå sin fulla potential genom att sätta människan i centrum. Vi är en nordisk aktör med global räckvidd, med kunder i över 60 länder, och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Wise Group är noterad på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista.

www.wisegroup.se


Om Wise Group

Wise Group är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

Webbplats
www.wisegroup.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Wise Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn WISE ISIN-kod SE0007277876

IR-Kontakt

Tobias Berglund VD Wise Group AB och VD Wise Consulting AB [email protected]
Elisabet Jarnbring CFO [email protected]