Rättelse: Serieentreprenören Sven Hammar går in i Webgallerian - nyemission genomförd

Rättelsen avser emissionsbelopp som skall vara 3,45 miljoner kronor.

Sven Hammar, serieentreprenör inom IT, tar en plats i styrelsen för det svenska e-handelsföretaget Webgallerian. "En drömvärvning för vårt företag", säger Webgallerians grundare Ingemar Gleissman. Webgallerian är en "galleria på nätet" som satsar på att bli Nordens största marknadsplats på nätet.

Sven Hammar har enhälligt invalts i styrelsen för Webgallerian, en marknadsplats på nätet som samlar svenska mindre och medelstora e-butiker av hög kvalitet. Detta skedde samtidigt som Webgallerian genomförde en nyemission på 3,45 miljoner kronor från såväl befintliga som nya delägare.

Sven Hammar är en känd svensk serieentreprenör inom IT, säkerhet och applikationsprestanda. Han grundade säkerhetsföretaget Celo Communications i Silicon Valley på 90-talet samt det svenska IT-företaget Apica System år 2005 och har varit VD för det senare i över ett decennium.

- Vi är mycket glada över att få Sven i vår styrelse. Hans erfarenhet och kompetens inom prestandatester, IT-säkerhet, produktpositionering, teknikutveckling, försäljning, affärsförhandling samt entreprenörskap och ledarskap blir ovärderlig för oss i våra kommande expansionsplaner, säger Ingemar Gleissman, grundare och VD, Webgallerian.

- Jag har jobbat med ledande aktörer inom e-handel i många år och är övertygad om att marknadsplatser på nätet kommer att bli ännu mycket större de närmaste åren. Webgallerian ligger här helt rätt med sitt erbjudande och affärskoncept och jag ser fram emot att få bidra till företagets utveckling, säger Sven Hammar.

Marknadsplats för mindre e-handlare med fokus på social shopping

Webgallerian är en marknadsplats på nätet som samlar svenska mindre och medelstora webbutiker under ett och samma tak, i en galleria på nätet, med egna butiksnamn och ett fokus för kunderna på upplevelser, kvalitet och social shopping. Gallerian har ett flertal lojalitetsprogram och medlemstjänster som uppmuntrar till besök och shopping och som stärker marknadsplatsens attraktionskraft hos mindre och medelstora e-handlare. Butikerna får en attraktiv marknadsförings- och säljkanal och dessutom hjälp med betalningar och logistik.

- Vi har ett väl utmejslat koncept med redan 140 anslutna webbutiker som erbjuder fler än 425 000 produkter på en typ av marknadsplats som internationellt sett visat sig mycket framgångsrik. Målet är att samla Sveriges 500 bästa e-butiker under ett och samma tak. Vi är redo för en snabb nordisk expansion och med kapital från den nyligen genomföra nyemissionen kan vi accelerera marknadsföring och tillväxt, säger Ingemar Gleissman.

Marknadsplatser på nätet växer stort med framgångsrika sajter som Amazon, Alibaba och JD.com. Webgallerian tror på snabb tillväxt för gallerian, branschen och e-handel generellt.

För mer information, vänligen kontakta:

Sven Hammar
Mobil: 0735 - 05 90 68
E-post: shammar365@gmail.com

Ingemar Gleissman
VD, Webgallerian Scandinavia AB
Tel: 0709-588800
Email: ingemar.gleissman@webgallerian.se

Om Webgallerian Scandinavia AB
Webgallerian är ett shoppingcenter på nätet som samlar Sveriges bästa webbutiker under ett och samma tak med egna varumärken och butiksnamn. Målet är att ge kunderna en unik shoppingupplevelse med ett stort utbud av produkter och nätbutiker de tidigare inte visste fanns.

Med funktionen "Min Galleria" har kunderna möjlighet att själva välja vilka webbutiker de vill se och ta del av specialerbjudanden ifrån. De har en gemensam varukorg och kassa för alla butiker.

Med Webgallerian får mindre och medelstora svenska e-handlare hjälp att stärka varumärkets synlighet genom kraftfull marknadsföring och att optimera försäljningen. Webgallerian grundades år 2014. Ingemar Gleissman är grundare och VD. Läs mer på: www.webgallerian.se

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I WEBGALLERIAN SCANDINAVIA AB (PUBL)

Aktieägarna i Webgallerian Scandinavia AB (publ), org. nr. 556898-4453, kallas till årsstämma den 28 juni 2019 klockan 14.00 i Webgallerians lokaler, Kanalvägen 17, Täby. Registrering börjar klockan 13.30.Webgallerian förlänger teckningstiden.

Styrelsen i Webgallerian Scandinavia AB (publ) har beslutat att förlänga teckningstiden i den pågående nyemissionen till den 15:e mars 2019.


Webgallerian genomför företrädesemission

Styrelsen för den svenska e-handelsplattformen Webgallerian AB (publ) beslutade vid sitt sammanträde den 15 januari 2019 att genomföra en företrädesemission av högst 568 782 aktier, motsvarande 3 071 422,80 kronor. Även allmänheten beredes rätt att teckna aktier i nyemissionen.


Info Webgallerian november 2018

Styrelsen och ledningen för Webgallerian har arbetat hårt och intensivt för att Webgallerian ska bli en plattform för att hjälpa mindre webbutiker att synas, vilket nu är mer aktuellt än någonsin. Webbutiker får det allt svårare att synas och höras i bruset och konsumenterna längtar efter nya shoppingupplevelser. De vill gärna hitta till butiker de inte visste fanns. Konsumenter vill även att det ska vara enkelt och bekvämt att handla på nätet.


Delårsrapport Q3 1/7 - 30/9 2018

VD kommentar

  • Under Q3 har arbete med teknisk utveckling och butiksinförsäljning inför en relansering mot konsument i Q4 varit i fokus.
  • I övrigt hänvisas till en fylligare information som läggs upp separat påwww.bequoted.com/bolag/webgallerian i samband med denna rapports publicering.

Kommuniké från Årsstämma i Webgallerian Scandinavia AB (publ) den 7 november 2018

Årsstämma hölls i Stockholm på Vasagatn 36 i Quick Office lokaler kl 16:00.


Webgallerian pausar handeln av aktier

Webgallerian Scandinavia AB (publ) meddelar idag att man efter styrelsebeslut valt att pausa handeln av Bolagets aktier (WGAL) på beQuoteds inofficiella lista med anledning av pågående strategiska diskussioner med investerare och samarbetspartners. Bolaget kommer att återuppta handeln av Bolagets aktier igen den 1 mars 2019.


KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I WEBGALLERIAN SCANDIVAVIA AB (PUBL)

Aktieägarna i WebGallerian Scandinavia AB (publ), org. nr 556898-4453, kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 7 november 2018 klockan 16.00 i Quick Office lokaler på Vasagatan 36 i Stockholm. Registrering börjar klockan 15.30.


Delårsrapport Q2 1/4 2018 - 30/6 2018

VD kommentar

  • Den avslutade nyemissionen inbringade 3,45 miljoner kronor i nytt kapital till bolaget
  • Under Q3 pågår arbete med teknisk utveckling och butiksinförsäljning inför en relansering mot konsument i Q4.
  • I nästa VD-rapport kommer bl a en kort profilbeskrivning av nya nyckelmedarbetare samt status på lanseringskampanjen.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär