REG

Vilhelmina Mineral upphör med egna pressmeddelanden och delårsrapporter efter tillbakadragen ansökan om notering

Som tidigare meddelats har ca 95% av det totala antalet aktier i Vilhelmina Mineral AB (publ) ("Vilhelmina Mineral" eller "Bolaget"), sålts till Nickel Mountain Resources AB (publ) ("Nickel Mountain") och styrelsen i Vilhelmina Mineral har på grund av denna transaktionen som tidigare meddelats dragit tillbaka sin noteringsansökan vid NGM Nordic SME. Med detta meddelande vill styrelsen förtydliga att Bolaget upphör med egna pressmeddelanden och egen rapportering av delårsrapporter till marknaden. Rapportering som tidigare aviserats men därmed ej kommer att offentliggöras är delårsrapport för det andra kvartalet 2020 med planerat datum för publicering 7 augusti och delårsrapport för det tredje kvartalet 2020 med planerat datum för publicering 6 november. Bolaget hänvisar fortsättninsgvis istället till finansiell rapportering från Bolagets nya moderbolag Nickel Mountain.

Stockholm den 21 juli 2020
Vilhelmina Mineral AB (publ)
Styrelsen

Ytterligare information

Information om Företrädesemissionen finns tillgänglig på bolagets hemsida: www.vilhelminamineral.com/sv/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Hjorth, verkställande direktör, Vilhelmina Mineral AB (publ), tel. +46-725 38 25 25
Email: [email protected]

Vilhelmina Mineral ("Bolaget") är ett gruvutvecklingsbolag med fokus på utveckling av koppar- och zinkfyndigheter i Norden. I Sverige innehar Bolaget Stekenjokk där det mellan 1976 och 1988 bröts sammanlagt ca 7 miljoner ton malm. Enligt tidigare beräkning finns kvarvarande indikerad mineraltillgång om ca 7,4 miljoner ton med halter om 1,17 % Cu, 3,01 % Zn och 47 g/ton Ag (vid cut-off halt 0,9 % Cu). I Norge är Bolaget delägare i Jomafältet där det mellan 1972 och 1998 producerades ca 11,5 miljoner ton malm med en genomsnittlig halt av 1,5 % Cu och 1,5 % Zn. Jomafältet (exklusive Gjersvik) uppskattas innehålla ytterligare indikerad mineraltillgång om ca 5,7 miljoner ton med halter 1,55 % Cu och 0,82 % Zn (vid cut-off halt 0,8 % Cu).


Om Vilhelmina Mineral

Vilhelmina Mineral är ett bolag verksamt inom prospektering och gruvutveckling i Norden inom basmetaller, främst koppar och zink. Bolaget fokuserar i nuläget på det svenska projektet Stekenjokk och Levi samt det norska projektet Jomafältet.

Webbplats
www.vilhelminamineral.se
Bransch
Råvaror

Prenumerera

Få löpande information från Vilhelmina Mineral via e-post.