Vilhelmina Mineral AB (publ) offentliggör informationsmemorandum med anledning av riktad nyemission till allmänheten i samband med planerad listning på NGM Nordic MTF

Med anledning av den förestående nyemissionen riktad till allmänheten om högst 23 mkr ("Erbjudandet") i samband med listningen av Bolagets aktier på NGM Nordic MTF har Vilhelmina Mineral AB (publ) ("Vilhelmina Mineral" eller "Bolaget") idag offentliggjort ett informationsmemorandum som finns tillgängligt på Bolagets hemsida www.vilhelminamineral.com och på Aqurat Fondkommissions hemsida www.aqurat.se.

 Erbjudandet i korthet

  • Erbjudandet innefattar en nyemission om 23 mkr före emissionskostnader
  • Totalt kan högst 4 600 000 aktier emitteras i samband med Erbjudandet
  • Teckningskursen är 5 kronor per aktie · Bolagsvärdering före emissionen motsvarar 72,6 mkr
  • Emissionen är garanterad till ett belopp om 18,4 mkr motsvarande 80 procent av Erbjudandet
  • Anmälningsperioden löper från den 12 oktober till den 26 oktober 2018
  • Bolaget har godkänts för listning på NGM Nordic MTF villkorat av finansiering av rörelsekapital för 12 månader och tillräcklig ägarspridning (minst 300 kvalificerade aktieägare)
  • Planerad första dag för handel i aktien på NGM Nordic MTF är den 29 november 2018

Bakgrund och motiv för Erbjudandet
Vilhelmina Mineral är ett gruvutvecklingsbolag med fokus på koppar och zink som är två mineraler som förväntas ha en avgörande betydelse i den pågående omställningen mot en långsiktigt hållbar ekonomi och samhälle. Bolagets har en projektportfölj med mineralresurser som om samtliga tillstånd för gruvstart erhålls kan möjliggöra gruvdrift i minst 15 år. För att säkra rörelsekapital till utveckling av befintliga projekt och skapa ytterligare ägarspridning genomför Bolaget en nyemission riktad till allmänheten.

Informationsmemorandum:
Ett informationsmemorandum i samband med Erbjudandet har idag offentliggjorts och finns tillgängligt på Bolagets hemsida www.vilhelminamineral.com samt på Aqurat Fondkommissions hemsida www.aqurat.se. Informationsmemorandum bifogas även till detta pressmeddelande.

Preliminär tidsplan (höst 2018):
Anmälningsperiod 12 oktober - 26 oktober
Offentliggörande av utfallet i Erbjudande 29 oktober
Likviddag avräkningsnotor 2 november
Beräknad första dag för handel i aktien 29 november

Stockholm den 12 oktober 2018

För ytterligare information:
Peter Hjorth, verkställande direktör, Vilhelmina Mineral, tel. +46-725 38 25 25
Email: [email protected]
Se även: www.vilhelminamineral.com 

Vilhelmina Mineral är ett gruvutvecklingsbolag med fokus på utveckling av koppar- och zinkfyndigheter i Norden. I Sverige innehar bolaget Stekenjokk där mellan 1976 till 1988 bröt sammanlagt ca 7 miljoner ton malm. Enligt tidigare beräkning finns kvarvarande indikerad mineraltillgång om ca 7,4 miljoner ton med halter om 1,17% koppar, 3.01% zink och 47 g/ton Ag (vid cut-off halt 0,9% Cu). I Norge är bolaget delägare i Jomafältet där mellan 1972 till 1998 producerades ca 11,5 miljoner ton malm med en genomsnittlig halt av 1.5% koppar och 1.5% zink. Jomafältet (exklusive Gjersvik) uppskattas innehålla ytterligare indikerad mineraltillgång om ca 5,7 miljoner ton med halter 1,55% koppar och 0,82% zink (vid cut-off halt 0,8% Cu).


Om Vilhelmina Mineral

Vilhelmina Mineral är ett bolag verksamt inom prospektering och gruvutveckling i Norden inom basmetaller, främst koppar och zink. Bolaget fokuserar i nuläget på det svenska projektet Stekenjokk och Levi samt det norska projektet Jomafältet.

Webbplats
www.vilhelminamineral.se
Bransch
Råvaror

Prenumerera

Få löpande information från Vilhelmina Mineral via e-post.