REGMAR

Försäljning av 95 % av aktierna i Vilhelmina Mineral till Nickel Mountain Resources är genomförd och Vilhelmina Mineral har beslutat att dra tillbaka noteringsansökan

Försäljning är genomförd av 26 590 116 aktier, vilket motsvarar 94,7 procent av det totala antalet aktier i Vilhelmina Mineral AB (publ) ("Vilhelmina Mineral" eller "Bolaget"), till Nickel Nickel Mountain Resources AB (publ) ("Nickel Mountain"). Styrelsen i Vilhelmina Mineral har på grund av transaktionen beslutat att dra tillbaka sin noteringsansökan vid NGM Nordic SME.

Genomförd transaktion

Vilhelmina Mineral offentliggjorde genom pressmeddelande den 9 mars 2020 att Bolagets huvudägare, som sammanlagt äger mer är 90 procent av aktierna i Vilhelmina Mineral, ingått avtal om försäljning av sina aktier i Vilhelmina Mineral till Nickel Mountain mot betalning i nyemitterade aktier i Nickel Mountain ("Nickel Mountain-Transaktionen"). Nickel Mountains extra bolagsstämma godkände den 3 april Nickel Mountain-Transaktionen, vilket var ett villkor för transaktionen.

Förvärvet av aktierna i Vilhelmina Mineral har skett genom en s k apportemission där 11 nyemitterade aktier i Nickel Mountain betalats för varje förvärvad aktie i Vilhelmina Mineral. Nickel Mountain har beslutat om att tilldela ca 292 miljoner aktier i apportemissionen, vilket utgör 36 procent av det totala antalet aktier i Nickel Mountain efter emissionen. Ytterligare 944 133 aktier i Vilhelmina Mineral kommer enligt ingångna teckningsåtaganden att säljas till Nickel Mountain. Vederlaget för dessa tillkommande aktier, i form av ytterligare ca 10 miljoner nyemitterade aktier i Nickel Mountain, kommer att tilldelas vid ett senare tillfälle.

Nickel Mountain har meddelat att Nickel Mountain på sikt även avser att kontakta övriga aktieägare i Vilhelmina Mineral för att erbjuda dem att sälja sina aktier i Vilhelmina Mineral till Nickel Mountain. Någon tidplan eller detaljer för ett sådant erbjudande har inte fastställts.

Återkallande av noteringsansökan

Eftersom Vilhelmina Mineral numera ägs till 95 % av Nickel Mountain finns det inte längre förutsättningar för Vilhelmina Mineral att vara ett noterat bolag. Styrelsen i Vilhelmina Mineral har därmed beslutat att dra tillbaka Bolagets noteringsansökan vid NGM Nordic SME.

____________

Stockholm juli 2020

Vilhelmina Mineral AB (publ)

Styrelsen

Offentliggörande av information

Denna information är insiderinformation som Vilhelmina Mineral AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 juli 2020 kl. 9.50 CEST.

Ytterligare information

Information om Företrädesemissionen finns tillgänglig på bolagets hemsida: www.vilhelminamineral.com/sv/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Hjorth, verkställande direktör, Vilhelmina Mineral AB (publ), tel. +46-725 38 25 25

Email: [email protected]

Vilhelmina Mineral ("Bolaget") är ett gruvutvecklingsbolag med fokus på utveckling av koppar- och zinkfyndigheter i Norden. I Sverige innehar Bolaget Stekenjokk där det mellan 1976 och 1988 bröts sammanlagt ca 7 miljoner ton malm. Enligt tidigare beräkning finns kvarvarande indikerad mineraltillgång om ca 7,4 miljoner ton med halter om 1,17 % Cu, 3,01 % Zn och 47 g/ton Ag (vid cut-off halt 0,9 % Cu). I Norge är Bolaget delägare i Jomafältet där det mellan 1972 och 1998 producerades ca 11,5 miljoner ton malm med en genomsnittlig halt av 1,5 % Cu och 1,5 % Zn. Jomafältet (exklusive Gjersvik) uppskattas innehålla ytterligare indikerad mineraltillgång om ca 5,7 miljoner ton med halter 1,55 % Cu och 0,82 % Zn (vid cut-off halt 0,8 % Cu).


Om Vilhelmina Mineral

Vilhelmina Mineral är ett bolag verksamt inom prospektering och gruvutveckling i Norden inom basmetaller, främst koppar och zink. Bolaget fokuserar i nuläget på det svenska projektet Stekenjokk och Levi samt det norska projektet Jomafältet.

Webbplats
www.vilhelminamineral.se
Bransch
Råvaror

Prenumerera

Få löpande information från Vilhelmina Mineral via e-post.