Uppfinnaren 1 förvärvar aktierna i Skurusundsbryggan Holding AB och kallar till skriftligt förfarande i syfte att besluta om ändring av villkoren för förlagslånet.

Såsom tidigare har kommunicerats har Uppfinnaren ingått avtal om att sälja Uppfinnaren 1 till FastPartner AB för 934 miljoner kronor före avdrag för latent skatt om 85 miljoner kronor.

Uppfinnaren har ingått avtal om förvärv av aktierna i Skurusundsbryggan Holding AB (unä från Barnhusväder Holding 1 AB), ett annat dotterföretag till Oscar Properties Holding AB, för en köpeskilling om 200 000 kronor. Förvärvet finansieras genom egna medel. Uppfinnarens tillträde av Skurusundsbryggan Holding AB är villkorat av FastPartners tillträde av Uppfinnaren 1.

Skurusundsbryggan Holding AB har en fordran om 308 miljoner kronor på Bostadsrättsföreningen Skurusundsbryggan ("Bostadsrättsföreningen") som i sin tur äger fem fastigheter belägna på Kvarnvägen 14-20 vid Skurusundet (Nacka Björknäs 1:7, 1:72, 1:41, 18:4 och 1:8) ("Nacka Fastigheterna"). Nacka Fastigheterna avses utvecklas till moderna och attraktiva bostäder med vattenkontakt. Det slutliga antalet bostäder kommer att bestämmas under detaljplanearbetet. Nacka Fastigheterna har ett bokfört värde om 170 miljoner kronor. Uppfinnaren kommer vid frånträde av fastigheten Uppfinnaren 1 till FastPartner AB att låna ut 125 miljoner till Bostadsrättsföreningen i syfte att refinansiera befintlig skuld och Bostadsrättsföreningen kommer då ställa säkerhet för förlagslånet i form av befintliga pantbrev i Nacka Fastigheterna.

Uppfinnaren har idag offentliggjort att Uppfinnaren i särskild ordning och enligt villkoren för förlagslånet kallar till ett skriftligt förfarande för att besluta om ändring av förlagslånevillkoren, bland annat följande:

  • Räntan höjs från 10% till 11%.
  • Oscar Properties Holding AB kommer ställa en borgen för förlagslånets rätta fullgörande samt även åta sig att tillskjuta medel till Uppfinnaren för det fall att Nacka Fastigheternas marknadsvärde sjunker under en viss nivå.
  • Oscar Properties Holding AB kommer att åta sig att förvärva samtliga aktier i Skurusundsbryggan Holding AB för ett pris motsvarande 110% av det nominella beloppet för varje obligation under förlagslånet om obligationsinnehavare som innehar obligationer motsvarande två tredjedelar av det nominella beloppet under förlagslånet (med undantag för obligationer som innehas av bolag i Oscar Properties-koncernen eller närstående) begär det under en tremånadersperiod som infaller efter förlagslånets sexårsdag. Uppfinnaren ska använda köpeskillingen för att återbetala förlagslånet med ett belopp uppgående till 110% av det nominella beloppet för varje obligation under förlagslånet plus upplupen ränta.
  • Skurusundsbryggan Holding AB och Bostadsrättsföreningen åtar sig att inte ingå några nya finansiella förpliktelser (med undantag för lån som lämnas för att refinansiera befintligt förvärvslån) eller ställa några säkerhet för sådana förpliktelser.
  • Bostadsföreningen pantsätter befintliga pantbrev i Nacka Fastigheterna till säkerhet för förlagslånet.

För fullständiga förslag till villkorsändringar hänvisas till kallelsen till det skriftliga förfarandet.

Företrädare för obligationsinnehavare som representerar mer än två tredjedelar av rösterna under förlagslånet har givit sitt stöd till de föreslagna förändringarna.

För mer information, vänligen kontakta: Navid Rostam Khesal, Styrelseledamot
och verkställande direktör för Bolaget, +46 (0) 72 745 61 38,
[email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Uppfinnaren 1 AB ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 november 2017, kl. 15:15.


Om Uppfinnaren

Prenumerera

Få löpande information från Uppfinnaren via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nasdaq First North Bond Market Kortnamn UPPF-01 ISIN-kod SE0007278262