Uppfinnaren 1 AB (publ) offentliggör årsredovisning för 2018 och gör nedskrivning av finansiell anläggningstillgång

Uppfinnaren 1 AB (publ) meddelar idag att bolaget har offentliggjort sin årsredovisning för 2018. Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets webbplats, www.uppfinnaren1ab.se.

I samband med arbetet med årsredovisningen har en nedskrivning av en reversfordran om 260 miljoner kronor gjorts. Nedskrivningen görs mot bakgrund av att projektets fullgörande har flyttats framåt i tiden beroende på att processen för att erhålla erforderliga tillstånd är omfattande och osäkerheten kring fordrans värde har ökat. Det underliggande fastighetsvärdet påverkas inte av ovan nämnda. Till följd av nedskrivningen har posten Resultat från finansiella poster i resultaträkningen samt posterna Andra långfristiga fordringar och Eget kapital i balansräkningen förändrats väsentligt i förhållande till helårsrapporten för perioden 1 januari - 31 december 2018 som publicerades den 18 februari 2019.

Bolagets revisor lämnar en särskild upplysning i sin revisionsberättelse om väsentliga osäkerhetsfaktorer avseende antagandet om fortsatt drift. Den särskilda upplysningen återges nedan i sin helhet:

"Vi vill fästa uppmärksamheten på den information som lämnas i förvaltningsberättelsen och not 3 "Kritiska bedömningar och uppskattningar" av vilka det framgår att koncernens fortsatta verksamhet är beroende av att moderbolaget har förmåga att tillskjuta medel eller att finansiering erhålls på annat sätt. Skulle inte medel erhållas i den omfattning som styrelsen förväntar sig kan detta innebära en betydande risk för bolagets förmåga att fortsätta verksamheten. Vårt uttalande är inte modifierat i detta avseende."

Upplysningen om fortsatt drift är i enlighet med vad som kommunicerades i ett pressmeddelande i Oscar Properties Holding AB (publ), org nr 556870-4521 den 11 april 2019.

För mer information, vänligen kontakta: Ola Nilsson, styrelseledamot och verkställande direktör för bolaget, +46 (0) 8 510 607 70, [email protected]

Denna information är sådan information som Uppfinnaren 1 AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 april 2019 kl. 20.50 (CEST).


Om Uppfinnaren

Prenumerera

Få löpande information från Uppfinnaren via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nasdaq First North Bond Market Kortnamn UPPF-01 ISIN-kod SE0007278262