REGMAR

Torslanda Property Investment AB (Publ) förvärvar fastigheten Kansliet 1 i Solna

Torslanda Property Investment AB har idag avtalat om att förvärva Kansliet 1 i Frösunda, Solna. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 95 miljoner kronor.

Fastigheten är en kontorsfastighet i tre plan med en total uthyrningsbar area om 2 200 kvadratmeter med 14 tillhörande parkeringsplatser. Fastigheten är fullt uthyrd till Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) och den kvarvarande löptiden på hyresavtalet är 5 år. Hyresintäkterna uppgår till 5,3 miljoner kronor per år.

Tillträdet är planerat till den 1 december 2020. Förvärvet finansieras initialt med befintlig likviditet. Säljare är Gelba Management AB.

Torslanda Property Investment grundades ursprungligen som ett enfastighetsbolag. Under 2019 förvärvades flera fastigheter i Torslanda i Göteborg och bolaget meddelade en ny strategisk inriktning syftandes till att bredda fastighetsportföljen. Förvärvet av Kansliet 1 är det första som genomförs i enlighet med den nya strategin.

Colliers International AB har agerat rådgivare i affären.

Kommentar av Stefan Berg, verkställande direktör i Torslanda Property Investment:

"Fastigheten är fullt uthyrd till en mycket bra hyresgäst. Den har ett utmärkt läge i Frösunda en kort promenad från Solnas pendeltågsstation och Mall of Scandinavia. Förvärvet passar väl in i strategin att förvärva kontorsfastigheter med stabilt kassaflöde i bra lägen nära spårbunden trafik. Fastigheten blir bolagets första tillgång i Stockholm och adderar till bolagets redan starka kassaflöde."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Berg, VD

Telefon: +46 737 08 82 19,

E-mail: [email protected]

alternativt se bolagets hemsida: http://www.torslandapropertyinvestment.com

Aktierna i Torslanda Property Investment AB (publ) handlas på Nasdaq Stockholm First North Growth Market med Wildeco Ekonomisk Information AB som Certified Adviser, [email protected], Tel: +46 8 545 271 00.

Informationen är sådan som Torslanda Property Investment AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 2 november 2020 kl. 10:55 CEST.


Om Torslanda Property Investment

Torslanda Property Investments fokuserar på att äga och förvalta kommersiella fastigheter i Sverige. Fokus ligger främst på kontorsfastigheter med starka kassaflöden i och kring stora och mellanstora städer.

Webbplats
www.torslandapropertyinvestment.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Torslanda Property Investment via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat

IR-Kontakt

Stefan Berg VD