The Great Wild förvärvar Jakto.se

Som en del i sin expansionsstrategi har jaktplattformen The Great Wild AB (publ) förvärvat 100 % av Jakto AB, som driver webbshopen www.jakto.se.

" The Great Wild har ett fantastiskt nätverk med jägare och friluftsintresserade personer. Tidigare låg vårt fokus på att utveckla vår app, på att skapa ett nätverk samt att att mäkla jakter via appen. Appen kommer vi behålla men vi ställer nu om vårt fokus till att börja konsolidera företag nischade inom jakt-och friluftsliv. Därav scannar vi just nu marknaden och letar efter aktörer som är bäst i klassen inom sin nisch. The Great Wilds första förvärv, Huntland, som är ett bössmakeri i toppklass och innehar det unika generalagentursavtalet att få sälja kulvapnet Strasser, ett kulvapen jag är övertygad om kommer ta marknaden med storm. Jakto är bäst i klassen på bland annat jaktradios där de har en överlägsen kunskap och ett välsorterat sortiment i sin webbshop säger Oskar Erikson, VD The Great Wild.

Jakto AB erbjuder produkter inom jakt, fiske och sport & friluftsliv via e-handelsplattformen www.jakto.se. Jakto AB omsatte 4,2 miljoner 2017. Förvärvet sker genom en riktad nyemission av 949 367 The Great Wild-aktier á 3,16 SEK/aktie.

De 949 367 nyemitterade B-aktierna innebär en utspädningseffekt motsvarande ca 7 % av röster och kapital i The Great Wild. Nyemissionen medför en ökning av aktiekapitalet med 49 162 SEK. Antal utestående aktier i The Great Wild uppgår efter registrering till 13 750 547 stamaktier och aktiekapitalet uppgår till 712 064 SEK.

" Vi har under en tid letat efter nischade e-handlare att koppla till The Great Wilds sociala nätverk och vi bedömer att marknaden i allmänhet och Jakto i synnerhet har stor potential att växa och detta vill vi vara en del av. Det sker ett paradigmskifte inom retail, där kundernas köpbeteende har förändrats radikalt och kunderna förutsätter en smidig och snabb köpprocess, det gäller för aktörer att möta dessa förväntningar för att fortsätta vara relevanta. Vår plan är att fortsätta förvärva relevanta nischade bolag in i The Great Wilds koncern och genom förvärv fortsätta bygga The Great Wilds varumärke säger Oskar Eriksson, VD The Great Wild.

Kallelse till årsstämma i The Great Wild AB (publ)

Aktieägarna i The Great Wild AB (publ), 556913-0916, kallas härmed till årsstämma den 27 juni 2019, klockan 14.00 på Birger Jarlsgatan 60, 6 tr i Stockholm (FrontOffice AB (publ):s lokaler).


The Great Wild förvärvar Jakto.se

Som en del i sin expansionsstrategi har jaktplattformen The Great Wild AB (publ) förvärvat 100 % av Jakto AB, som driver webbshopen www.jakto.se.


The Great Wild expanderar - förvärvar Huntland AB, generalagentur för Strasser

The Great Wild AB (publ) ("The Great Wild") har ingått avtal om förvärv av 100 % av Huntland AB, generalagent för bösstillverkaren Strasser. Förvärvet sker genom en riktad nyemission av 666 667 The Great Wild-aktier á 3 SEK/aktie.


The Great Wild: VD-brev


Oskar Eriksson ny tf VD i The Great Wild

Styrelsen i The Great Wild AB (publ) har utsett Oskar Eriksson till tf. VD. The Great Wild är ett portföljbolag till FrontOffice Nordic AB (publ) ("FrontOffice"). Oskar Eriksson har arbetat i koncernen sedan hösten 2017 och nu senast som Business Controller i FrontOffice, en roll han fortsätter parallellt.


Kallelse till årsstämma

Aktieägarna i The Great Wild AB (publ), 556913-0916, kallas härmed till årsstämma tisdagen den 26 juni 2018, klockan 14.00 på Birger Jarlsgatan 60, 6 tr i Stockholm (FrontOffice AB (publ):s lokaler).


The Great Wild: VD-brev

The Great Wild har haft ett mycket spännande halvår. Jag vill med detta första VD-brev berätta vad som hänt i bolaget sedan hösten 2017 och uppdatera er om våra både kortsiktiga och långsiktiga planer. Jag vill också understryka vår ambition om ett ökat aktieägarfokus och tydligare kommunikation med er aktieägare framöver.


The Great Wild nyemission övertecknad med över 160 procent

Den 29:e september 2017 stängde The Great Wild AB (publ) sin spridningsemission med en preliminär teckningsgrad överstigande 160 procent av emissionsbeloppet innan övertilldelning. Emissionslikviden ska huvudsakligen användas för teknisk utveckling, marknadsföring och internationell lansering.


The Great Wild-äventyret fortsätter i Afrika tillsammans med Natasha Illum Berg som nu investerar i jaktappen

Natasha Illum Berg - professionell jägare, författare och engagerad viltvårdare - investerar i The Great Wild. Hon ansluter även till The Great Wilds Advisory Board.


Måns Zelmerlöw investerar i jaktappen The Great Wild

Ni som sett Måns Zelmerlöws egna livsstilsprogram Chevaleresk vet att Måns jaktintresse är stort. Idag blev det klart att Måns Zelmerlöw går in som investerare i jaktappen The Great Wild samt som varumärkesambassadör för bolaget. Måns är den tredje i raden av kända jägare som den senaste tiden investerat i The Great Wild. Tillsammans med MMA-fightern Alexander 'The Mauler' Gustafsson och elitskidåkaren Jens Byggmark ska trion representera bolaget som de också nu är delägare i.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted