Teqnion förvärvar Wallmek i Kungälv Aktiebolag

Teqnion AB har idag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Wallmek i Kungälv Aktiebolag.

Wallmek i Kungälv Aktiebolag designar, utvecklar och tillverkar specialverktyg som används vid reparation och demontering av fordon. Produkterna säljs under eget varumärke till bolagets kunder i Europa och Nordamerika. Med Wallmeks verktyg för bilar, lastbilar, släpvagnar och entreprenadmaskiner kan reparationsverkstäder trygga effektiva och ergonomiska processer. Bolaget grundades 1978 av Leif Wallman och har sedan dess utvecklats med passion för design, distinkt kundfokus och högsta kvalitet. Sonen Niklas Wallman tog över bolaget 1999 och kommer nu att fortsätta som VD även efter ägarbytet.

De senaste tre åren har Wallmek i snitt omsatt cirka 47 Msek och genererat ett rörelseresultat på cirka 9 Msek. Teqnion finansierar förvärvet genom egen kassa samt banklån.

"Wallmek är ett otroligt fint bolag med grymt innovativa produkter där medarbetarna gör allt för kunden. Vi är superstolta att nu välkomna Niklas och Wallmek-gänget in i Teqnionfamiljen!" säger Johan Steene, VD för Teqnion.

"Jag är glad över att Teqnion delar mina värderingar vad gäller långsiktigt företagsbyggande. Det finns fortsatt väldigt stor potential i vårt bolag och det känns spännande och kul att nu tillsammans med Teqnion fortsätta växa Wallmeks affär! Det finns alltid något nytt att utveckla och en ny marknad att erövra.", säger Wallmeks VD och grundare Niklas Wallman.

Förvärvet kommer att ingå i Teqnions affärsområde Niche.

Förvärvet sker med omedelbart tillträde till aktierna och förväntas ha en marginellt positiv effekt på Teqnions resultat för innevarande år.

Läs mer om Teqnion på www.teqnion.se

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Steene, VD, Telefon: +46 73 333 57 33, E-mail: [email protected]

Susanna Helgesen, CFO/IR, Telefon: +46 70 827 86 36, E-mail: [email protected]

Teqnion AB
Evenemangsgatan 31 A,
169 79 Solna
Tel: 08-655 12 00,
E-mail: [email protected]

Teqnion AB är en förvärvande industrikoncern med självständiga dotterbolag grupperade i tre affärsområden: Industry, Growth och Niche. Genom dessa erbjuder Teqnion ledande produkter och specialistkompetens inom utvalda marknadsnischer. Detta inkluderar bland annat komponenter, maskiner, system och tjänster med högt teknikinnehåll. Bolagets affärsmodell är att växa både genom organisk tillväxt i dotterbolagen samt genom företagsförvärv. Merparten av Teqnions försäljning sker inom Norden med Sverige som primär huvudmarknad.

Bolagets aktier TEQ handlas på Nasdaq First North Growth Market. Redeye AB med e-post [email protected] och telefonnummer +46 8 121 576 90 är bolagets Certified Adviser.


Om Teqnion

Teqnions affärsidé är att bygga en diversifierad företagsgrupp genom att förvärva kvalitetsbolag med gynnsamma framtidsutsikter. Bolagen vidareutvecklas genom fortsatt fokus på entreprenörskap i kombination med Teqnions branscherfarenhet, kontaktnät och finansiella resurser.

Webbplats
www.teqnion.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Teqnion via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn TEQ ISIN-kod SE0012308088 Certified Adviser Redeye

IR-Kontakt

Johan Steene VD