Blockaffär i Tempest Security

I fredags, den 2 februari, förvärvade Tempest Security AB (publ) säkerhetskoncernen GPG Holding AB. I avtalsvillkoren åtog sig säljarna att utöver köpeskillingen förvärva ytterligare aktier i Tempest Security till ett sammanlagt belopp om 5 MSEK. I enlighet med dessa avtalsvillkor genomfördes idag en blockaffär om 224 276 aktier i Tempest Security.

Priset i transaktionen uppgick till 22 kr per aktie, motsvarande en total transaktionsstorlek om ca 5 MSEK. Aktierna har förvärvats av Patruus AB och ZS Holding AB ("Köparna"). Bakom dessa bolag står GPG Holding AB:s grundare Stellan Kjellberg respektive Zendry Svärdkrona. Säljare i transaktionen är Arctic Securities. Efter transaktionen äger Patruus AB 393 875 aktier, motsvarande 5,23% av samtliga aktier och röster, och ZS Holding AB 99 218 aktier, motsvarande 1,32% av samtliga aktier och röster. Sammanlagt motsvarar det 6,55% av det totala antalet aktier och röster i Tempest Security.

Köparna har åtagit sig att under en period om två år inte sälja någon av aktierna och att under det tredje året inte sälja mer än en tredjedel av de nyemitterade aktierna.

2018-02-05

För mer information, vänligen kontakta:

Andrew Spry, vd Tempest Security

[email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Tempest Security är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 februari 2018 kl. 15.10 CET.

Om Tempest Security AB (publ)
Tempest Security AB (publ) är ett av Sveriges snabbast växande säkerhetsbolag. Vi arbetar med långsiktiga relationer med både våra kunder samt medarbetare och ser oss som en partner till alla vi stödjer i säkerhetsfrågor. Våra lösningar anpassas efter kundens behov och vi står redo att hantera alla aspekter av våra kunders säkerhet, från bevakning med stationär personal eller rondbilar till personskydd, utredningar, bakgrundskontroller, säkerhetsinstallationer och service, larmcentraltjänster och mycket annat. Vi har vårt säte i Sverige och majoriteten av våra anställda finns här. Sedan 2017 är vi etablerade även i Storbritannien, Tyskland och Turkiet och sedan 2018 i Finland och Norge.

Tempest Security är noterat på Nasdaq First North sedan 6 december 2017. Arctic Securities är Tempest Securitys Certified Adviser.


Om Tempest Security

Webbplats
investor.tempest.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Tempest Security via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn TSEC ISIN-kod SE0010469221 Certified Adviser Eminova Fondkommission

IR-Kontakt

Henrik Vikland Chief Financial Officer [email protected] 010-457 77 60