Delårsrapport januari - september 2017

Tredje kvartalet

 • Nettoomsättningen uppgick till 13,7 (22,8) Mkr
 • Resultat före avskrivningar 13,7 (-1,9) Mkr
 • Rörelseresultatet uppgick till 10,8 (-7,6) Mkr
 • Resultat före skatt uppgick till 4,6 (-8,8) Mkr
 • Resultatet per aktie före utspädningar uppgick till 0,10 (-0,29) kr
 • SPA tecknat med Link Mobility om försäljning av ViaNett AS

Nio månader

 • Nettoomsättningen uppgick till 70,5 (70,0) Mkr
 • Resultat före avskrivningar 18,0 (-10,4) Mkr
 • Rörelseresultatet uppgick till 5,1 (-25,7) Mkr
 • Resultat före skatt uppgick till -6,7 (-29,2) Mkr
 • Resultatet per aktie före utspädningar uppgick till -0,23 (-0,96) kr

Händelser efter periodens utgång

 • Efter periodens utgång har TargetEveryone förvärvat ett norskt bolag inom lojalitet och förmånsprogram

VD har ordet

Med fokus på att vinna framtidens reklammarknad
- så skapar vi förutsättningar för tillväxt

Vi satsar nu hårdare än vi någonsin gjort och bygger upp allt mer kunskap om våra kunder och utvecklar bättre produkter och tjänster i ett ännu högre tempo. Det finns bara en målsättning och det är att fånga upp den efterfrågan som vi ser ökar snabbt på marknaden. Att bli bäst är bara ett av flera mål.

Det här vill jag 
I samma ögonblick som jag insåg att avyttringen av ViaNett och Sendega skulle lyckas så började visionen om att ta TargetEveryone till nästa nivå att konkretiseras. I första hand ser jag framför mig ett TargetEveryone med de mest överlägsna och modernaste produkterna, byggda på en plattform med den senaste arkitekturen och med tjänster som designats för att vara intuitiva och självinstruerande. Nu tar vi det steget, och vi gör det snabbare än vad vi tänkt tidigare.

Det här gör vi
De finansiella muskler som frigjorts i och med försäljningen av ViaNett och Sendega ska användas och omsättas för att skapa ökat aktievärde. Därför tog jag beslut om att omgående stärka management, utöka den tekniska kompetensen och snabba på den internationella expansionen. Vi kan inte banta oss till framgång. Vi kan heller inte spara oss till en tillväxt.

Det här händer just nu
Jag har i tidigare kvartalsrapporter beskrivit den radikala omstöpning av reklammarknaden som just nu pågår. Orsaken är att mängden tillgänglig och kommunicerad data ökar explosionsartat. Förändringen öppnar för insiktsdrivna marknadsprodukter där selekteringen av gigantiska datavolymer sker blixtsnabbt. Därmed får beslutsunderlagen en helt annan precision än någonsin tidigare. Det är i detta segment som TargetEveryone befinner sig och ska växa. Q3-resultatet Avyttringen av ViaNett och Sendega innebar med automatik att endast under första halvan av kvartalet kunde vi tillgodoräkna oss de sålda bolagens resultaträkningar. Det i sin tur gjorde att omsättningen uppgick till 13,7 Mkr vilket är en minskning jämfört med samma period föregående år.

Vi har fortfarande samma fina bruttomarginal på TargetEveryones tjänster, dvs mellan 40 - 60 procent. Detta framgår inte med all tydlighet i rapporten. Det finns både historiska fel som vi behövt korrigera i kvartalet och den lägre bruttomarginalen från ViaNett och Sendega som slår igenom. EBITDA uppgick till 13,7 Mkr inklusive reavinsten från försäljning av ViaNett, vilket är en kraftig förbättring jämfört med motsvarande period 2016.

Prognos 2017
Försäljningen av ViaNett och Sendega har inte påverkat vår befintliga EBITDA-prognos för 2017. Jag räknar med att vi håller vår budget för kvarvarande verksamheten efter försäljningen av ViaNett och fördubblar omsättningen under första halvåret och sedan fördubblar den igen under andra halvåret. Samtidigt ser jag högre kostnader. Det finns just nu ett fönster på världsmarknaden för produkter som TargetEveryone och det är min målsättning att göra en stenhård satsning för att fånga den möjligheten. Att efterfrågan är mycket stor har vi fått bekräftat i flera omgångar, bl a genom affärerna med Coop, Avinor, Tilbords och Boy of Europe. Under de senaste månaderna har vi lämnat offerter till ett högre värde än någonsin förut.

Totalt har vi 6 miljoner NOK i utestående offerter nu när halva Q4 gått, vilket är en tredubbling jämfört med vad vi hade i Q3. Och vi räknar med att värdet av utestående offerter per månad kommer att öka ytterligare framöver Denna kommande expansion är det främsta skälet till att jag och styrelsen efter kvartalets utgång valt att förvärva DigiMatch AS och då få en utmärkt förstärkning av ledningsgruppen. Vi tittar även på förvärv av teknikbolag för att också inom detta området stärka upp verksamheten, både tekniskt och managementmässigt.

Det är min övertygelse att vi kommer att inleda 2018 med bättre laguppställning och större efterfrågan än vad vi inlett något år tidigare. 

STOCKHOLM NOVEMBER 2017
BJØRN FORSLUND, CEO

KOMMANDE RAPPORTER
Bokslutskommuniké 2017
2018-02-13

Delårsrapport januari - mars 2018
2018-05-09 

Rapporten i sin helhet bifogas.

Fredric Forsman, ordförande
Peter Håkansson, ledamot
Torkel Johannessen, ledamot
Matt Harris, ledamot 

För ytterligare information kontakta:
Bjørn Forslund, CEO,
+47 484-83-838,
bjorn@targeteveryone.com

Jan Benjaminson, CFO,
+46 70-666-93-88,
jan@targeteveryone.com

Certified Adviser:
Mangold Fondkommission AB (556585-1267)
Box 55 691
102 15 Stockholm
Telefon: +46 8 503 015 50
www.mangold.se

Om TargetEveryone

TargetEveryone hjälper företag att på en strategisk nivå etablera en effektiv digital 1 to 1 marknadsföring på ett kostnadseffektivt sätt. Hela tjänsten erbjuds som en cloudtjänst där aktivering av en kund sker momentant och ingen installation behövs på kundens sida. TargetEveryOne har idag över 3 000 kunder i mer än 150 länder och en stark tillväxt eftersom marknadsföringskostnaden överförs från traditionella media till digitala media. Bland kunderna finns Nespresso, Coop, Vita, Match, Boys of Europe, Jean Paul, Cirkel K och Röda Korset.

www.targeteveryone.com

TargetEveryone tillträder aktier i Cloud Explorers

I enlighet med tidigare pressmeddelande har TargetEveryone nu tillträtt aktierna i Cloud Explorers AS efter att en sedvanlig due diligence genomförts och godkänts.


TargetEveryone Portugal tecknar avtal med afrikansk operatör

TargetEveryones partner och licenstagare i Portugal har signerat ett avtal med operatören CV Telecom Group som är etablerade i Afrika. Avtalet ger CV Telecom rätten att använda TargetEveryones plattform hos tre dotterbolag i CV Telecom-koncernen; CV Movel, som är en mobiloperatör, CV Multimedia, en kabeloperatör och CV Telecom som levererar fast telefoni och service.


TargetEveryone Portugal signs agreement with African telecom operator

TargetEveryone Portugal, the Lisbon partner and licensee of TargetEveryone, signs a partnership agreement with CV Telecom, established in Africa. The agreement gives CV Telecom the right to use TargetEveryone's platform by the several companies of the group: CV Móvel, a mobile operator, CV Multimedia, a cable operator and CV Telecom, fixed telephony and services.


Lyssna live till TargetEveryones kapitalmarknadsdag 2017

TargetEveryone genomför idag en kapitalmarknadsdag i Oslo. Denna filmas och kan följas i direktsändning.


TargetEveryone acquires 30% of Big Data company and enters into strategic cooperation

Cloud Explorers is an international, Oslo based, enterprise that during the last six years have been pioneers within the fields of Big Data and analytics platforms and infrastructure. The company has developed a very unique whilst at the same time simple to use Big Data user interface named PRISM. This in turn is integrated with a Data Lake solution, named Viking, they have established the last years. It is comprised of rich consumer and business data, that they can then easily connected to client's own transaction and communication. Enabling Analytic and Data driven communication.


TargetEveryone förvärvar 30% av big data-bolag och ingår strategiskt samarbete

Cloud Explorers är ett internationellt, Oslobaserat företag som under de senaste sex åren varit en pionjär inom big data- och analysplattformar och infrastruktur. Bolaget har en både unik och samtidigt enkel tjänst som heter PRISM som är integrerad med en s k Data Lake-lösning under namnet Viking. Bolaget har sex anställda och kunderna finns inom ett flertal affärsområden med namn såsom exempelvis Bisnode, Kantar TNS, EU-parlamentet (genom Kantar Public), Continental, Porsche, Audi och Egmont Publishing.


TargetEveryone har återigen nominerats till en av årets snabbväxare

TargetEveryone har vid Deloittes årliga mätning av de snabbast växande teknologiföretagen i Sverige hamnat på plats 18. Den genomsnittliga tillväxten under perioden 2012 - 2016 uppgick till 806 procent.


Delårsrapport januari - september 2017

Tredje kvartalet

 • Nettoomsättningen uppgick till 13,7 (22,8) Mkr
 • Resultat före avskrivningar 13,7 (-1,9) Mkr
 • Rörelseresultatet uppgick till 10,8 (-7,6) Mkr
 • Resultat före skatt uppgick till 4,6 (-8,8) Mkr
 • Resultatet per aktie före utspädningar uppgick till 0,10 (-0,29) kr
 • SPA tecknat med Link Mobility om försäljning av ViaNett AS

Nio månader

 • Nettoomsättningen uppgick till 70,5 (70,0) Mkr
 • Resultat före avskrivningar 18,0 (-10,4) Mkr
 • Rörelseresultatet uppgick till 5,1 (-25,7) Mkr
 • Resultat före skatt uppgick till -6,7 (-29,2) Mkr
 • Resultatet per aktie före utspädningar uppgick till -0,23 (-0,96) kr

Q3 Interim report January - September 2017

Third quarter

 • Net sales amounted to SEK 13.7 (22.8) million
 • Profit before depreciation amounted to SEK 13.7 (-1.9) million
 • Operating profit amounted to SEK 10.8 (-7.6) million
 • Profit before tax amounted to SEK 4.6 (-8.8) million
 • Earnings per share before dilutions amounted to SEK 0.10 (-0.29)
 • SPA signed with Link Mobility for sale of ViaNett AS

First nine months 

 • Net sales amounted to SEK 70.5 (70.0) million
 • Profit before depreciation amounted to SEK 18.0 (-10.4) million
 • Operating profit amounted to SEK 5.1 (-25.7) million
 • Profit before tax amounted to SEK -6.7 (-29.2) million
 • Earnings per share before dilutions amounted to SEK -0.23 (-0.96)

TargetEveryone acquires Norwegian company within loyalty and benefit programs

Digimatch AS is a young company with the latest cutting-edge competence within loyalty and benefit programs for retail and services. Digimatch has in first place developed systems and methods for establishing and administration of loyalty programs.


TargetEveryone förvärvar norskt bolag inom lojalitet och förmånsprogram

Digimatch är ett ungt bolag med den senaste spetskompetensen inom lojalitets- och förmånsprogram för detaljhandel och serviceverksamheter. Bolaget har framför allt utvecklat egna system och metoder för etablering och drift av lojalitetsprogram.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: