Key2Compliance startar nytt affärsområde för klinisk utveckling av medicinteknik

Key2Compliance AB, som ägs av Symbioteq Holding AB, anställer elva personer för att starta ett nytt affärsområde för klinisk utveckling.
- Detta gör vårt erbjudande helt unikt i Sverige, säger Jan Hellqvist, VD på Key2Compliance.

Efterfrågan på kliniska studier och klinisk utvärdering av befintliga produkter blir allt större i och med de nya regelverk som nu införs i både USA och EU. Därför storsatsar nu Key2Compliance och nyanställer elva personer som ska bilda ett helt nytt affärsområde.

- Vi har handplockat de här elva personerna. De har alla en gedigen bakgrund inom just medical device-området. Detta gör att vi utan några som helst externa konsulter kan sköta kliniska studier och kliniska utvärderingar för våra kunder, säger Jan Hellqvist.

Chef för det nya affärsområdet blir Maria Lindgren, som de senaste två åren varit konsult på Key2Compliance. Innan dess var hon chef för klinisk utveckling på Sigrid Therapeutics AB.

- Det här ska bli mycket spännande och utmanande. Vi börjar från början med att bygga upp en helt ny verksamhet, inom ett fält där jag vet att det finns mycket att göra och där efterfrågan på kunniga konsulter är stor, säger Maria Lindgren.

Det nya affärsområdet gör att Key2Compliance på allvar kan konkurrera med de Clinical Research Organisations (CRO:s) som annars mestadels skött den kliniska utvecklingen för medicinteknik.

- Problemet har varit att de allra flesta CRO-företag har varit nästan helt fokuserade på läkemedelsindustrin. Här fyller vi ett tomrum, eftersom vårt fokus ligger helt och hållet på medicinteknik, säger Jan Hellqvist.

Han fortsätter:

- Vårt erbjudande är helt unikt. Inget annat bolag kan erbjuda den bredd och det djup vi har. Kunder kan använda oss för att ta sig hela vägen från idé till marknad. Eller, om man så vill, från ax till respirator.

För mer information, kontakta:

Jan Hellqvist CEO
+46705612519
Jan.hellqvist@key2compliance.com
Läs mer på www.key2compliance.com

Key2Compliance startar nytt affärsområde för klinisk utveckling av medicinteknik

Key2Compliance AB, som ägs av Symbioteq Holding AB, anställer elva personer för att starta ett nytt affärsområde för klinisk utveckling.
- Detta gör vårt erbjudande helt unikt i Sverige, säger Jan Hellqvist, VD på Key2Compliance.


Symbioteq Holding AB köper Key2Compliance AB

Ett bredare tjänsteutbud med ett större fokus på utbildning och kurser - det blir resultatet när Key2Compliance AB blir ett helägt dotterbolag till Symbioteq Holding AB. I samband med affären slås bolagen även ihop rent fysiskt och flyttar till nya lokaler i Gamla Stan i Stockholm.


Symbioteq utser ny VD

Symbioteq Kvalitet AB ("Symbioteq" eller "Bolaget") meddelar att Jan Hellqvist tillträtt som ny VD 2020-01-01.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted