Swemet tecknar avtal med Sala-Heby Energi Elnät AB avseende order om 12 MSEK

Swemet tecknar avtal med Sala-Heby Energi Elnät AB avseende order om 12 MSEK Swemet AB ("Swemet" eller "Bolaget") tecknar avtal med Sala-Heby Energi Elnät AB ("SHE") avseende utbyte av SHEs samtliga elmätare under kommande fyra år med start i december 2017. Ordern uppgår till mer än 12 MSEK och innebär att Swemet skall leverera elmätare, data-koncentratorer och system till SHE. För Swemet och partnern ZTE Sweden AB ("ZTE") är ordern viktig och har ett stort signalvärde. Avtalet tecknas under förutsättning att överprövning ej sker enligt Lag 2007:1092 om upphandling inom områdena vatten, energi, transport och posttjänster.

Med referens till pressmeddelanden 2017-05-04, 2017-01-02, 2016-12-07 och 2016-12-01 har affären föregåtts av cirka ett års förseningar beroende på överklagande från en konkurrent, vilket har varit omständligt för både kund och leverantör. Bakgrunden är att Swemet i december 2016 tecknade avtal med SHE avseende samma förfrågningsunderlag. Affären överklagades till Förvaltningsrätten där överklagan bifölls. Ny upphandling annonserades under sommaren 2017 och tilldelning tillföll Swemet igen.

För Swemet innebär affären intäkter från december 2017 och därefter löpande under avtalstiden. Vidare är affären en milstolpe för Swemet och en viktig bekräftelse på Bolagets tekniska lösningar och den gedigna kompetens Swemet har inom området. Under det gångna året har flera pilotprojekt initierats hos flera kunder så föreliggande affären blir den första som tecknar avtal för full utbyggnad.

- "Med ordern markerar Swemet och ZTE Sweden AB sin etablering på marknaden. Ordern är viktig inte minst som referens i pågående förhandlingar med flera kunder i Sverige. Kostnadseffektiva lösningar enligt senaste teknikvinningar blir en utmärkt referens i marknaden", kommenterar Swemets VD Jan Axelsson.

Swemet är tillsammans med ZTE den konstellationen i Sverige som kan erbjuda nya generationens system med flera kommunikationstekniker som G3-PLC och radiolösningar som bland annat innefattar LoRa-teknik. LoRA är ett Low Power Wide Area Network (LPWAN) speciellt framtaget för Internet Of Things (IoT) - applikationer. Systemlösningen är komplett för alla typer av applikationer avseende både stadsnät och landsbygdsnät. Kommunikationen sker genom inbyggda standardiserade moduler och med enkelhet kan kommunikationssätt bytas och väljas utifrån lokala förhållanden.

Viktigt förbehåll:

Avtalet tecknas under förutsättning att överprövning ej sker enligt Lag 2007:1092 om upphandling inom områdena vatten, energi, transport och posttjänster.

Viktig information:

Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 17 november 2017 kl. 14:30. CET.

För mer information:

Jan Axelsson, VD Swemet
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

För ZTE Sweden AB;
Thomas Granström, vVD Telefon:
+46 73 524 14 06
E-post: [email protected]

Om Swemet:

Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Om ZTE Corporation

ZTE Corporation är en ledande global leverantör av telekommunikationsutrustning och nätverkslösningar. Grundat 1985, ZTE är noterat på både Hong Kong och Shenzhen börserna. ZTE har ett av branschens mest omfattande sortiment och end-to-end-lösningar, som täcker alla sektorer i inom kommunikation, smart phones, wireless, bredbandsmodem&accesspunkter, tjänsteplattformar, energi, terminaler och professionella tjänster. ZTE levererar innovativ teknik till kunder i mer än 140 länder och sysselsätter över 30.000 anställda inom forskning och utveckling.ZTE omsatte mer än 100 miljarder SEK år 2015. Tio procent av företagets årliga intäkter återinvesteras i FoU. Framöver kommer ZTE fortsätta att driva utvecklingen av den globala kommunikationsbranschen och utvecklingen av Smart City lösningar globalt.

www.zte.com.cn

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80