Swemet erhåller ny order om ca 200tSEK från energibolag

Energibolaget, beläget i västra Sverige, satsar vidare på sitt testsystem och kommer nu utvärdera Swemets radiolösning. Hittills har G3-PLC utvärderats med gott resultat och man går nu vidare och beställer ytterligare mätare för vidare utbyggnad av sitt system.

Om radiokommunikationen fungerar lika bra som G3-PLC har Swemet mycket goda chanser att energibolaget fortsätter att bygga fullt ut med Swemets mätarplattform.

Energibolaget har ett investeringsbehov i storleksordningen 5MSEK i utrustning. I ett nästa steg kommer radiokommunikation att utvärderas som en följd av goda erfarenheter av genomförd pilotinstallation.

Swemet uppfattar att Energibolaget uppskattar en leverantör med närvaro. Swemet är en kompetent leverantör som energibolaget finner viktig för dem som ett litet bolag. Energibolaget har behov av leverantörer som engagerar sig och kan stötta dem vid behov. Swemet är den kategori av leverantör som funnits länge i branschen och som energibolaget finner viktiga för framtiden.

"Varje enskild kund är viktig för oss. Det finns många små och medelstora kunder som har stort behov av en leverantör med bred kompentens och erfarenhet av alla delar i ett insamlingssystem. Denna kategori kunder kommer att vara en viktig målgrupp för Swemet",", kommenterar Jan Axelsson VD Swemet.

För mer information,

Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

ZTE Sweden AB;
Thomas Granström, vVD
Telefon: +46 73 524 14 06
E-post: [email protected]

Viktig information

Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 19 december 2017, kl. 09:30 CET.

Om ZTE Corporation

ZTE Corporation är en ledande global leverantör av telekommunikationsutrustning och nätverkslösningar. Grundat 1985, ZTE är noterat på både Hong Kong och Shenzhen börserna. ZTE har ett av branschens mest omfattande sortiment och end-to-end-lösningar, som täcker alla sektorer i inom kommunikation, smart phones, wireless, bredbandsmodem & accesspunkter, tjänsteplattformar, energi, terminaler och professionella tjänster. ZTE levererar innovativ teknik till kunder i mer än 140 länder och sysselsätter över 30.000 anställda inom forskning och utveckling. ZTE omsatte mer än 100 miljarder SEK år 2015. Tio procent av företagets årliga intäkter återinvesteras i FoU. Framöver kommer ZTE fortsätta att driva utvecklingen av den globala kommunikationsbranschen och utvecklingen av Smart City lösningar globalt.
www.zte.com.cn

Om Swemet

Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80- talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3- teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av.
www.swemet.se

Swemet B-aktier handlas på Nordic NGM. Bolaget är listat på NGM-MTF

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80