Swemet AB har tecknat nytt Ramavtal med SINFRA för elmätare till SINFRAs medlemmar (elnätsbolag)

Swemet AB (publ) ("Bolaget") har tecknat Ramavtal efter att har erhållit Tilldelningsbeslut (15/9-20) för Ramavtal med SINFRA för en period fram till 2023 och kan förlängas i perioder om två år. Ramavtalet avser mätare och system samt tjänster som systemdrift och montage av mätare och är en förlängning av ett tidigare avtal som löpt ut.

Ramavtal tecknas av SINFRA med tolv leverantörer varav Swemet är en. Swemet har den bästa utvärderingspoängen av alla inlämnade anbud.

SINFRA är en organisation ägd av medlemsföretagen som består av merparten av Sveriges energibolag. 200 medlemmar varav 100 energibolag är medlemmar. SINFRA tecknar ramavtal med leverantörer inom flera produktområden för energibolagens behov. Ramavtalen är en ytterligare möjlighet för medlemsbolagen att utnyttja och handla mätutrustning via SINFRA. Det är ett alternativ till offentlig upphandling för respektive medlemsföretag. Kunderna kan successivt bygga sitt system från en mätare till ett komplett system via SINFRA.

De flesta av Swemets kunder är medlemmar i SINFRA och har kontinuerligt handlat produkter genom SINFRA.

Swemets Vd Jan Axelsson, " Avtalet är mycket viktigt för Swemet. Våra flesta affärer går genom SINFRA. Särskilt våra mindre och medelstora kunder välkomnar den här möjligheten som är ett alternativ till offentlig upphandlingsprocedur som visat sig vara både långvarig och besvärlig ur flera aspekter."

Linköping 2020-09-29

För mer information,

Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Anders Sagadin, Styrelseordförande
Telefon: +46706994000
E-post: [email protected]

Viktig information

Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 29 september 2020 kl. 10:30 CET.

Om Swemet

Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av.

www.swemet.se.

Bolagets B-aktier är upptagna till handel på Nordic SME. Aqurat Fondkommision AB, tel: +46 8 684 05 800, [email protected], är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80