Indentive och Swemet tecknar samarbetsavtal

De båda Sverigebaserade företagen Indentive AB (publ) och Swemet AB (publ) har tecknat ett samarbetsavtal för att möjliggöra gemensam utveckling av nya lösningar inom området Internet of Things (IoT) för den internationella marknaden.

Indentive är ett snabbt expanderande företag med huvudsaklig verksamhet inom IoT. Företaget har en plattform som ger möjlighet att via fibernäten erbjuda en mängd nya tjänster till hushåll, utöver internet och TV. Detta kan vara tjänster inom bland annat Vård & Omsorg, Komfort, Trygghet, Hållbarhet o dyl.

Swemet är ett etablerat bolag som erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

"-För att göra IoT-applikationer attraktiva och fördelaktiga krävs en väl utbyggd infrastruktur till förmånliga priser" säger Swemets VD Jan Axelsson. "-Genom samarbetsavtalet som nu tecknats erbjuds Indentive en alternativ hårdvaruplattform för sina tjänster" fortsätter Axelsson. Avtalet som nu påbörjas löper årsvis.

"-Samarbetet visar ytterligare på flexibiliteten i Indentives plattform Connective, och ökar oberoendet av infrastruktur för produkten" säger Indentives VD Lars-Thomas Rasmussen.

"- Internet of Things bedöms av många vara den snabbast växande marknaden under de närmaste åren. Det är spännande att två svenska företag kan vara med och erbjuda nya banbrytande lösningar inom området", säger Rasmussen vidare.

Swemet erbjuds genom samarbetet en möjlighet att bredda sitt erbjudande till sina kunder. Olika tjänster av digital karaktär kan inkluderas i Swemets system för mätaravläsning. Swemet hanterar både G3-PLC lösningar och radiolösningar byggda på kommunikationskonceptet LoRA, som är gemensamt med flera produkter inom IoT, produkter som idag ingår i Swemets nuvarande utbud. Energibolagen, stadsnäten och elnätsbolagen kan därmed genom mjukvaruplattformen Connective erhålla IoT tjänster, såsom energiförbrukning, aktivitetslarm med mera med god spridning i verksamhetsområdet.

Viktig information
Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 16 januari 2017 kl. 09:00 CET.

För mer information:
Lars-Thomas Rasmussen, VD Indentive AB (publ)
+46 465 85 10
E-post: [email protected]

Jan Axelsson, VD Swemet AB (publ)
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Om Swemet AB (publ)
Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Bolaget är listat på Nordic MTF och Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.

Om Indentive AB (publ)
Indentive är ett företag verksamt inom Internet of Things. Bolagets nya produkt Connective är en öppen horisontell plattform som ger möjlighet att erbjuda nya tjänster till hushåll och konsumenter i fibernät genom att koppla upp olika sensorer i bostaden. Dessa tjänster kan bland annat vara nya lösningar inom Vård & Omsorg i hemmet, tryggare boende, ökad komfort och Smarta hem. Indentive arbetar nära flertalet av Sveriges stadsnät, SABO-bolag och elbolag vilket ger Bolaget unika fördelar vid framtagning och lansering av produkten Connective.

Indentive är inne i en snabb expansion och har dubblat personalstyrkan under senaste året till idag (februari 2017) drygt 40 personer. 2016 blev vi Gasellföretag och fick utmärkelsen Årets Digitala Gasell. Bolaget avser att listas på Nasdaq First North under 2017.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80