Bokslutskommuniké för Swemet, januari - december 2016

SWEMET 2016

JULI-DECEMBER 2016

  • Intäkterna uppgick till 6,5 MSEK (4,5) 
  • Resultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -0,3 MSEK (-1 3)
  • Resultatet efter skatt uppgick till -1,6 MSEK (-1,8) 
  • Resultat per aktie uppgick till -0,11 SEK (-0,14)

JANUARI-DECEMBER 2016 

  • Intäkterna uppgick till 11,3 MSEK (10,4) 
  • Resultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -1,4 MSEK (-1,3) 
  • Resultatet efter skatt uppgick till -3,7 MSEK (-2,1)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,25 SEK (-0,17)

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER ANDRA HALVÅRET 

  • En systemorder från Sala-Heby Elnät AB på 15 MSEK 
  • Distributörsavtal med ZTE 
  • Nyemission genomförd som tillfört bolaget 6 MSEK

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG

  • Order till Swemet från Sala-Heby är överklagad till Förvaltningsrätten. Även om överklagandeprocessen fortfarande inte är definitivt avgjord är det bolagets bedömning att det i slutänden inte kommer påverka affären men möjligen påverka tidschemat för utrullningen.
  • Nytt samarbetsavtal med Indentive. Genom samarbetet öppnar det nya möjligheter mot marknaden. I Swemets system kan en infrastruktur etableras för Indentive's tjänsteutbud.
  • Två nya medarbetare har anställts för att förstärka marknadsorganisationen.

VD-KOMMENTAR

MARKNADEN FÖR ELMÄTARSSYTEM TAR FART
Genom de nya reglerna för ersättningsmodellen till elbolagen kommer marknaden ta fart för att alla fem miljoner mätare i Sverige ska bytas igen. Det kommer att ske en gradvis acceleration i bytestakten de närmaste åren.

ORDER TILLSALA-HEBY ENERGI ELNÄT AB
En första order på elmätarsystem till ett värde av 15 MSEK erhölls av Sala-Heby Energi Elnät AB i december. Fakturering i projektet har inte kommit bokslutsåret 2016 till del utan kommer att påverka 2017. Kontraktet har överklagats och det pågår fortfarande en process som bedöms enbart påverka start och genomförande av projektet.

DISTRIBUTÖRSAVTAL MED ZTE
Genom nytt avtal är Swemet ny distributör av ZTEs elmätarprodukter i främst Sverige. Det innefattar elmätare, Multipunkter (insamlingsenheter) och systemmjukvaror. Systemet hanterar både elnätskommunikation med G3-PLC-kommunikation och radiolösningar baserade på LoRa standarden. I systemet integreras även punkt till punkt - kommunikation med Gprs-modem. Med de tre kommunikationslösningarna täcker det in marknadens behov för kommunikation. Kontraktet innefattar även en agentroll för Bolaget gällande affärer med de större elnätsbolagen i Sverige.

FLERA INTRESSENTER
De pågående utvärderingarna hos ett antal kunder har visat på gott resultat. Det borgar för att fler även mindre order. I övrigt kommer Swemet ta del av kommande offentliga upphandlingar från nätbolagen.

KONSULTVERKSAMHETEN
Swemet har under året haft en hög beläggning och en ökad efterfrågan på våra tjänster. Bolaget har under hösten anställt en konsult och efter nyår anställt ytterligare en konsult som börjar i april. Totalt kommer bolaget ha fyra nya medarbetare inom ett par månader. Swemet är med sin kompetens och erfarenhet i en bra position för att ta en betydande marknads-andel.

Jan Axelsson
VD

DATUM FÖR ÅRSSTÄMMA
Fredag den 28 april 2017 på bolagets kontor, Norra Oskarsgatan 34 i Linköping

DATUM FÖR PUBLICERING AV ÅRSREDOVISNING
Onsdag den 29 mars 2017

KOMMANDE INFORMATIONSTILLFÄLLE
Halvårsrapport, januari till juni 2017: Fredag den 25 augusti 2017

För övrig information hänvisas till den kompletta kommunikén som återfinns i bilagan alternativt kan hämtas på bolagets hemsida.

Rapporten i sin helhet är bifogad.

Linköping den 24 februari 2017

För mer information:

Jan Axelsson
VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Anders Norling
Ordförande
Telefon: +46 73 345 14 98
E-post: [email protected]

Swemet AB
Norra Oskarsgatan 34
582 73 Linköping 

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 februari 2017 kl. 08:30.

OM SWEMET:
Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Swemet AB är noterat på NGM Nordic MFT och Mangold Fondkommission AB ( tel nr +46 8 5030 1550) är dess Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80