Swemet tecknar avtal med Sala-Heby Energi Elnät AB avseende order om 12 MSEK

Swemet tecknar avtal med Sala-Heby Energi Elnät AB avseende order om 12 MSEK Swemet AB ("Swemet" eller "Bolaget") tecknar avtal med Sala-Heby Energi Elnät AB ("SHE") avseende utbyte av SHEs samtliga elmätare under kommande fyra år med start i december 2017. Ordern uppgår till mer än 12 MSEK och innebär att Swemet skall leverera elmätare, data-koncentratorer och system till SHE. För Swemet och partnern ZTE Sweden AB ("ZTE") är ordern viktig och har ett stort signalvärde. Avtalet tecknas under förutsättning att överprövning ej sker enligt Lag 2007:1092 om upphandling inom områdena vatten, energi, transport och posttjänster.


Swemet erhåller förlängt kontrakt med E.ON Energidistribution AB gällande mättekniska tjänster under tre år

Swemet AB (publ) ("Swemet" eller "Bolaget") har erhållit förlängt kontrakt på tre år med E.ON Energidistribution AB ("E.ON") för mättekniska tjänster. E.ON är bolagets enskilt största kund på konsultsidan och har omsatt mer än 5MSEK årligen.


Kommuniké från extra bolagsstämma i Swemet Aktiebolag den 10 oktober 2017

Vid extra bolagsstämma i Swemet Aktiebolag idag beslutades följande.


Rättelse: Kallelse till extra bolagsstämma i Swemet tisdagen den 10 oktober

I den förra kallelsen som gick ut den 22 september var felaktiga datum angivna för avstämningsdag och dag för sista anmälan till stämman. Rätt avstämningsdag är onsdagen 4 oktober och rätt datum för sista anmälningsdag till stämman är torsdagen den 5 oktober. Förutom dessa rättelser gäller vad som redan kommunicerats i pressmeddelandet den 22 september 2017.


Kallelse till extra bolagsstämma i Swemet

Swemet AB håller extra bolagsstämma tisdagen den 10 oktober 2017 klockan 11.00 i Swemets lokaler på Norra Oskarsgatan 34 i Linköping.


Swemet erhåller order om drygt 0,5MSEK från nätbolag i Västsverige

Swemet AB (publ) ("Swemet" eller "Bolaget") har erhållit en ny order till en kund som tidigare fått leverans av ett pilotsystem. Leverans kommer att ske omgående. Kunden har totalt behov av mer än 25 tusen mätare i sitt system.


Swemet erhåller order om två system till två mindre elnätsbolag i västra Sverige

Swemet AB (publ) ("Swemet" eller "Bolaget") har erhållit två nya orders avseende uppstart av pilotområden för test av ZTEs elnätskommunikationssystem. Ordervärdet är ca 300000SEK. Installationerna sker under Q3.


Styrelseledamot Anders Sagadin lämnar styrelsen

Swemet AB (publ) ("Swemet" eller "Bolaget") har accepterat Anders Sagadins begäran om att lämna styrelsen. Anders frånträdde styrelsen den 29 augusti 2017.


Delårsrapport för Swemet januari - juni 2017

1 januari - 30 juni 2017

  • Nettoomsättningen ökade till 6568 (4865) TSEK
  • Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till -1869 (-1048) TSEK
  • Periodens resultat uppgick till -2925 (-2139) TSEK
  • Resultat per aktie -0,19 (-0,17) SEK

Marknaden för elmätare i Sverige

Slutligt beslut om funktionskrav på elmätare som gäller för alla nätbolag i Sverige kommer i oktober 2017. Statuerade krav ska vara uppfyllda av samtliga bolag senast 1 januari 2025. Det innebär att fem miljoner elmätare i Sverige kommer att bytas innan slutdatum. Alla aktörer har sju år på sig för bytet av mätare. Marknaden förväntas möta ett stort antal upphandlingar och direktupphandlingar från och med i höst.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: