Spintso International AB, under namnändring till Spectra Medtech AB har påbörjat slutförande av den nya koncernstrukturen. Spintsos VD Peter Evertsson lämnar bolaget.

Som Bolaget tidigare har kommunicerat kommer Bolaget att ändra firma till Spectra Medtech Ab (publ). Styrelsen kallade till extra bolagsstämma redan den 11 december 2020 i syfte att ändra bolagsordningen avseende verksamhetsinriktning samt firmanamn. Extra stämman kommer att avhållas den 15 januari 2021.

Som ett led i förändringsprocessen har styrelsen beslutat att bolagisera Bolagets ursprungsverksamhet till ett helägt dotterbolag. Som ett led i denna förändringsprocess avser Bolaget att påbörja en konsumentrelaterad satsning, innebärandes en breddning av produktutbudet med tyngdpunkt på konsumentmarknaden. Satsningen avser att lansera tre - fyra modeller av Spintso Watch för konsumentledet. Klockorna kommer att vara helt mekaniska och masstillverkas under Spintsos varumärke och unika design. Lanseringen avser att ske globalt och de första klockorna planeras att nå konsumentledet redan före sommaren 2021.

Eftersom styrelsen beslutat att ändra tyngdpunkt på ursprungsverksamheten har Bolaget och Peter Evertsson enats om att han går vidare till nya utmaningar utanför koncernen. Evertsson arbetar sista dagen inom koncernen den 31 december 2020, men kommer att finnas till hands under en överlämningsperiod även därefter.

"Historiskt har Spintsos domarklockor stått för en betydande del av ursprungsverksamhetens intäkter. Klockorna har saluförts globalt och är etablerade i ett 40-tal länder. Önskemål från flera samarbetspartners bland annat Japan om att ta fram en konsumentklocka har funnits under en långtid. Det är därför glädjande att Spintso nu påbörjat satsningen inom konsumentklockor och kommer därefter vara en aktör i en industri som globalt omsätter mycket stora belopp årligen. Slutligen vill jag passa på att tacka Peter för 10 förtjänstfulla år och önska lycka till för hans kommande utmaningar" säger Bolagets tillträdande koncernchef, Mikael König i en kommentar.

Stockholm, 21 december 2020 Spintso International AB (publ)

Denna information är sådan information som Spintso International AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 december 2020 kl 08.30. För ytterligare information vänligen kontakta:Fredrik Crafoord, styrelseordförande, Spintso International AB (publ), Tfn: 070 - 814 26 50, e-post: [email protected]


Om Medclair Invest

Prenumerera

Få löpande information från Medclair Invest via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Mikael König IR-kontakt [email protected] +46 70 486 17 98