Skogsfond Baltikum förvärvar 3350 hektar

Skogsfond Baltikum har sedan 2020-02-14 förvärvat och skrivit avtalat om förvärv för ett stort antal skogsfastigheter i Lettland på sammanlagt cirka 3350 hektar.

Totalt markinnehav uppgår nu till cirka 5300 hektar i Lettland, främst fördelat i landets norra och östra delar. Ackumulerad köpeskilling inklusive förvärvskostnader uppgår till cirka 10,7 MEUR.

Förvärvade skogsmarker har alla inventerats innan genomförda köp. I stort är förvärvade skogsmarker bördiga med mycket god långsiktig tillväxtpotential. Trädslagen är relativt normalfördelade vilket betyder fin baltisk blandskog med hög löpande tillväxt. En viktig parameter är väganslutningar där vi varit noga med att följa förvärvskriteriet direkt anslutning eller nära anslutning till bilväg.

Skogsfond Baltikum inriktar nu skogsbruket på ökad skogsproduktion, vilket inledningsvis innebär planterings- och röjningsåtgärder. Fokus är att säkerställa hög nettotillväxt och selektiva avverkningar med ståndortsanpassad återbeskogning och hänsyn till olika naturvärden.

- Vi är glada att kunna genomföra dessa affärer och fortsätta verksamheten i enlighet med vår investeringsplan. Vi ser ett fortsatt stort intresse för skogsinvesteringar som innebär stabil tillväxt och riskspridning. Den organiska tillväxten från skogen påverkas inte av eventuella konjunkturförändringar.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Olén, vd, +46 70334 51 02
Fredrik Zetterström, ordförande, +46 735 44 97 30
[email protected]
www.skogsfondbaltikum.se

Denna information är sådan information som Skogsfond Baltikum AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande 17 mars 2020.

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond(AIF) med fokus på investeringar i skogstillgångar i Baltikum. Målsättningen är att leverera god riskjusterad avkastning till investerare genom att förvärva, utveckla och i slutändan avyttra en konsoliderad skogsportfölj. Investeringshorisonten är åtta år och bolaget riktar sig till både professionella och icke-professionella investerare.


Om Skogsfond Baltikum

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond med fokus på investeringar i skogstillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Webbplats
www.skogsfondbaltikum.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Skogsfond Baltikum via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic AIF Kortnamn SKOG-A ISIN-kod SE0012453686

IR-Kontakt

Carl Olén Verkställande direktör [email protected] +46-(0)70-334 51 02