Sensys Gatso USA tilldelas kontrakt för hastighetssystem för skolzoner värt 32 mkr

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, tilldelats ett kontrakt med Pawtucket, Rhode Island, för managed services. I tjänsten ingår rödljusövervakning och hastighetssystem för skolzoner. Kontraktet värderas till cirka 32 miljoner kronor vilket motsvarar ca USD 3,5 miljoner under 5-årsperioden.

Pawtucket är den fjärde största staden i Rhode Island och är Pawtucket Red Soxs hemmastad, det mindre basebollaget som associeras med Boston Red Sox. Borgmästaren i Pawtucket och upphandlingsenheten var drivande i att få ett program godkänt av intressenter och kommunfullmäktige.

Operatörstjänstprogrammet, managed services, förväntas börja i januari 2019 med kameror i skolzoner som tillämpar hastighetsbegränsningar under specifika tider, baserat på skolplanen. 2016 godkändes lagen om automatiserade hastighetssystem för skolzoner i Rhode Island, vilket möjliggör för kommunerna att installera kameror inom ett avstånd på cirka 400 meter från skolor i staten. Rödljuskamerorna kommer att placeras vid korsningar där trafikvolym och kraschstatistik motiverar det.

"Sensys Gatso är glada att samarbeta med Pawtucket City för att förbättra den allmänna säkerheten för barn i skolzoner. Denna speciella användning av övervakningskameror och det hårda arbetet hos lagstiftarna i Rhode Island - att få igenom sådana lagar - bör lovordas", säger Andrew Noble, VD för Sensys Gatso USA.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 17 december 2018, kl 16.55.

17 december, 2018

För mer information kontakta:

Ivo Mönnink, CEO & President
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 167 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244