Sensys Gatso skriver ramavtal gällande system för genomsnittsmätning i Nederländerna

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har idag genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Netherlands BV, tecknat ramavtal med nederländska justitiedepartementet gällande leverans av 10 system för genomsnittsmätning på landsvägar. Ramavtalet, som värderas till 66 miljoner kronor, inkluderar även drift och underhåll de kommande 6 åren. Ramavtalet är en följd av och baseras på det tilldelningsbeslut som meddelades i vårt pressmeddelande den 7 juni. Utöver detta ramavtal har även ett avtal om leverans av det första genomsnittsmätningssystemet tecknats.

System för genomsnittsmätning kontrollerar och övervakar fordons genomsnittliga hastighet över en längre sträcka. Detta är särskilt relevant på landsvägar där olycksfrekvensen hänförlig till höga hastigheter är hög.

Sensys Gatso kommer att leverera, installera, underhålla samt ansvara för den löpande driften av systemen för genomsnittsmätning. Leverans och installation av de första systemen förväntas slutföras och tas i bruk under första halvan av 2019. Efter godkännande av de första systemen kommer ytterligare kontrakt och system att levereras under 2019. De slutliga systemen förväntas att levereras under fjärde kvartalet 2019. Underhålls- och driftsverksamheten utförs under en 6-årsperiod.

Niki Gatsonides, VD för Sensys Gatso Netherlands BV kommenterar: "Vi ser fram emot att påbörja projektet och att arbeta med det nederländska justitiedepartementet. Denna typ av övervakning på landsvägar är ny i Nederländerna och vi, tillsammans med de nederländska myndigheterna, förväntar oss att det markant kommer att bidra till ökad trafiksäkerhet."

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom  ens försorg, för offentliggörande den 16 juli 2018, kl 12.10.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, CEO & President
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 167 anställda.


För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244