Sensys Gatso bekräftar tilldelningsbeslut i Costa Rica, Centralamerika, värderat till 192 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, bekräftar att meddelade mottagits från Cosevi Road Safety Council om att man har valts ut som den vinnande anbudsgivaren i upphandlingen av landets Nationwide Intelligent Transportation System. Det förväntade totala kontraktsvärdet för Sensys Gatso för utrustning, mjukvara och underhåll är cirka USD 20 miljoner, motsvarande 192 miljoner kronor. Vid sidan av systemavtalet, uppskattat till USD 13,7 miljoner, motsvarande 132 miljoner kronor, finns ett extra TRaaS-kontrakt gällande underhåll och bemanning, uppskattat till USD 1,6 miljoner kronor årligen, motsvarande 15 miljoner kronor, för en kontraktstid på fyra år.

Implementeringen av denna nationella utrullning av utrustning och tjänster kommer att utföras av ett konsortium av företag. Viktiga medlemmar som ingår i konsortiet är Sensys Gatso USA, ICE (Costa Ricas regeringsstyrda leverantör av elektricitet), RACSA (Costa Ricas regeringsstyrda leverantör av telekommunikation) och Lanprosa SA. Sensys Gatso USA kommer att leverera T-seriens trafiksäkerhetssystem och relaterad programvara. Utbyggnaden av programmet beräknas starta under Q3 2020 och förväntas vara redo för aktivering till Q1 2021.

Icke-utvalda företag har tio dagar på sig att överklaga regeringens beslut om tilldelning till konsortiet. Budgeten är nu godkänd och om inget överklagande lämnas in, eller om ett mottaget överklagande avslås, förväntas tilldelningen omvandlas till ett kontrakt i mars, 2020.

Sensys Gatso Group kommer fortlöpande att uppdatera när ny information finns tillgänglig.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 12 februari, 2020 kl. 09.00.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 195 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244