Maria Croon ny vd för Mitt i

Maria Croon, tidigare vd för Forma Magazines och försäljningsdirektör på Bonnier Tidskrifter, tillträder i dag som vd för Mitt i-tidningarna. Erik Norberg, som haft ett tydligt uppdrag att modernisera och utveckla Mitt i lämnar verksamheten efter slutförandet av vissa pågående projekt.

Maria Croon sitter sedan ett knappt år tillbaka i styrelsen för Mitt i och känner därmed verksamheten. Tidigare har hon under sex år varit affärsområdeschef och vd för Forma Magazines. Därefter var Maria Croon försäljningsdirektör för Bonnier Tidskrifter.

- Det är med stort engagemang som jag tar mig an att driva och utveckla Mitt i. Målet är att skapa en livskraftig och angelägen produkt för såväl läsare som annonsörer, säger Maria Croon.

Under två år har Mitt i genomgått ett omfattande förändringsarbete som moderniserat organisationen och utvecklat produkterna. Den digitala trafiken har mer än tredubblats med en helt ny plattform, och marknadsandelar tagits i flera segment under 2016. Samtidigt är räckvidden fortsatt stark som Stockholms största tidning. Den verksamhet som Erik Norberg i gemensamt beslut med styrelsen nu lämnar, är mer mogen utmaningarna i framtidens mediamarknad.

- Jag är glad över att vi kan fortsätta utveckla Mitt i som den ledande lokala nyhetsförmedlaren i Stockholm genom en ny kompetent och erfaren vd som tar vid det förändringsarbete Erik genomfört, och vill samtidigt framföra styrelsens tack för hans arbete att modernisera och utveckla Mitt i, säger Joachim Berner, styrelseordförande.

Erik Norberg kommer att under en viss tid arbeta vidare med vissa projekt och förhandlingar för Mitt i:s räkning.

- Det har varit oerhört stimulerande att få arbeta tillsammans med Mitt i:s fantastiska medarbetare i den omfattande förändringsresa vi har gjort de senaste två åren, och jag vill rikta ett stort tack till alla på Mitt i för deras starka engagemang och hårda arbete, säger Erik Norberg.

16.11.2016

För mer information, kontakta:
Joachim Berner: 070 620 11 50
Maria Croon: 070 619 45 32
Erik Norberg: 070 574 58 78

Lokaltidningen Mitt i är med sina 32 editioner och cirka 925 000 läsare varje vecka inte bara Sveriges största distribuerade gratistidning, utan även en av de starkaste mediekanalerna i Storstockholm. Bolaget förvärvades 2014 av riskkapitalbolaget Segulah och befinner sig i en expansiv fas där utvecklingen av en hyperlokal och digital närvaro har stort fokus. Sen 2016 är även Allt om Stockholm en del av Mitt i. Läs mer på www.mitti.se.

Nerladdningsbara filer

Segulah fullföljer generationsskifte

Gabriel Urwitz, grundare och styrelseordförande i Segulah, lämnar som ordförande. Gabriel grundade Segulah 1994 och har haft rollen som VD och ordförande under 25 år. Gabriel förblir medlem av investeringskommittén under investeringsperioden för Segulah V. Han kommer även att fortsätta sina styrelseuppdrag i Segulahs portföljbolag.


Segulah V L.P. förvärvar Francks Kylindustri

Segulah V L.P. har ingått avtal om förvärv av Francks Kylindustri AB från familjen Franck och VD Per Hannius.


Segulah V L.P. förvärvar svensk colocation-aktör

Segulah V L.P. har ingått avtal om förvärv av Sungard Availability Services svenska verksamhet. Transaktionen genomfördes den 28 september 2018. Bolaget kommer framgent drivas under namnet Conapto.


Segulah V L.P. förvärvar Pelly Group AB

Segulah V L.P. har ingått avtal om förvärv av Pelly Group AB ("Pelly") från Fou- riertransform och minoritetsägare.


Segulah V L.P. acquires Pelly Group AB

Segulah V L.P. has entered into an agreement to acquire Pelly Group AB ("Pelly") from Fouriertransform and minority owners.


Segulah V:s portföljbolag Sandbäckens förvärvar Rörproduktion

Sandbäckens fortsätter följa sin tillväxtstrategi och förvärvar Rörproduktion Sverige AB genom sitt moderbolag Sandbäcken Utveckling AB.


Segulah IV:s portföljbolag Balco har noterats på Nasdaq Stockholm

Den 6 oktober 2017 noterades Segulah IV LP:s portföljbolag Balco Group AB (publ) på Nasdaq Stockholm. Börsnoteringen lockade starkt intresse från både nordiska och internationella institutionella investerare, liksom från allmänheten i Sverige. Erbjudandet övertecknades flera gånger.

Segulah IV L.P. avyttrar DOCU Nordic

Den 2 augusti tecknade Segulah IV L.P. och minoritetsägare ett avtal om att avyttra 100% av DOCU Nordic till Stirling Square Capital Partners. DOCU är marknadsledare i Norden inom för- medling av händelsebaserad information till byggmarknaden samt marknadsinformation inom fastighet, vård och omsorg. Bolaget förser sina kunder med data och marknadsinformation som är viktig för deras försäljningsarbete. DOCU förmedlar tjänster i Sverige, Norge, Danmark och Finland. År 2016 omsatte DOCU 513 miljoner kr.


Segulah IV L.P. avyttrar Øglænd Industrier

Den 2 juni 2017 tecknade Segulah IV L.P., Futurum Utvikling AS och minoritetsägare ett avtal om att avyttra 100% av aktierna i Øglænd Industrier till familjeägda Hilti AG.


Maria Croon ny vd för Mitt i

Maria Croon, tidigare vd för Forma Magazines och försäljningsdirektör på Bonnier Tidskrifter, tillträder i dag som vd för Mitt i-tidningarna. Erik Norberg, som haft ett tydligt uppdrag att modernisera och utveckla Mitt i lämnar verksamheten efter slutförandet av vissa pågående projekt.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: