Secits Holding AB tecknar avsiktsförklaring om förvärv av CCVE Svenska AB med målet att expandera inom ett nytt affärsområde

Secits har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av CCVE Svenska AB som levererar kameralösningar för driftsövervakning av senaste teknologi i huvudsak mot industrisegmetet. Detta som ett led i Secits tillväxtstrategi.

"CCVE levererar kameralösningar med hög tillgänglighet och med den senaste tekniken till industrikunder men även till kunder inom Retail, parkeringshus, hamnar, bussar, taxi, och skolor. Detta stärker Secits position i säkerhetsbranschen ytterligare, bland annat genom att nya industrikunder tillkommer bolaget. Dessutom får vi tack vare förvärvet en geografisk positionering i Gävle som medför att vi förstärker servicen mot våra befintliga kunder i regionen. Befintliga kunder att nämna är Vattenfall, SCA, Ovako Sweden, Stora Enso, Sandvik, BillerudKorsnäs m.fl. Vi ser att en breddning av vårt företag med ett nytt affärsområde, Industri, där vi tar vara på CCVE's höga kompetens som tillsammans med Secits leveransförmåga ger en stor potential för ytterligare tillväxt" säger Hans Molin, VD SECITS Holding AB.

Förvärvet planeras delvis att finansieras genom betalning i form av nya aktier i SECITS Holding AB samt i kontanta medel. Slutliga villkor kommer att meddelas när dessa har fastställts. Förvärven bedöms öka värdet per aktie även beaktat den utspädning som kommer att följas av den tilltänkta nyemissionen av aktier till säljarna. Resultat av förvärvet kommer att meddelas när slutligt överlåtelseavtal tecknats.

För ytterligare information:
Hans Molin vd
Tel: 073 049 8955
E-post: [email protected]

Om SECITS
Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift. Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för din trygghet. Secits har ca 30 medarbetare och är sedan 2017 noterade på Nasdaq First North i Stockholm. www.secits.se

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 augusti 2018 klockan 16:00 CEST. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.


Om SECITS

Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm, högtalare och stabil övervakad drift.

Webbplats
www.secits.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från SECITS via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn SECI ISIN-kod SE0009664436 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Arne Nyvelius CFO [email protected]