REGMAR

SeaTwirls nya ledning och styrelse ser över verksamheten

Vindkraftsbolaget SeaTwirl meddelar att Bolaget har beslutat om att se över verksamheten och under tiden ta upp ett närståendelån från huvudägaren Knut Claesson. Det ger Bolaget möjlighet att utveckla verksamheten och förstärka organisationen inför kapitalisering senare i 2020. Det innebär att pilotkraftverket S2 beräknas ligga i havet år 2022.

SeaTwirl står inför ett viktigt och omfattande steg att trovärdigt attrahera kapital för att bygga en större pilotanläggning, S2, ett 1MWs flytande vindkraftverk. Som ett led i att säkerställa att Bolaget är redo för detta, har den nya ledningen och styrelsen beslutat att tacka ja till ett erbjudande som innebär att Bolaget upptar ett lån från huvudägaren Knut Claesson.

Detta ger Bolaget möjlighet att utveckla en välplanerad process och kostnadseffektiv plan. Därtill kan Bolaget förstärka sin organisation och förbereda Bolaget på att ta in en större emission senare i 2020. Detta innebär att det nya pilotkraftverket S2 kommer att försenas och beräknas nu ligga i havet år 2022 istället för 2021, som tidigare har meddelats.

Den extra projekttiden gör också att Bolaget kan systematisera och optimera produktions- och installationsprocesserna, vilket i sin tur innebär att man effektiviserar framtagandet och minskar ledtiderna av framtida kommersiella vindkraftverk.

- "Att se över verksamheten är ett långsiktigt klokt beslut som SeaTwirls nya styrelse och ledning fattat och jag är glad att kunna bidraga till att göra det möjligt, säger Tekn dr Knut Claesson."

Mot bakgrund av att Knut Claesson innehar 33,5 procent av aktierna i SeaTwirl, utgör låneavtalet en så kallad närståendetransaktion och ska underställas en bolagsstämma för godkännande, där långivaren och huvudägaren Knut Claesson inte deltar i beslutet. Låneavtalet är därför villkorat av att det godkänns av en bolagstämma i SeaTwirl. En stämmokallelse publiceras i anslutning till detta pressmeddelande.

Låneavtalet mellan Bolaget och Knut Claesson uppgår till totalt 5 000 000 kronor och löper med en årlig ränta om tre (3) procent intill dess att lånet i sin helhet har återbetalats. Återbetalning ska ske senast den 31 december 2020, alternativt kan SeaTwirl föreslå kvittning. Kvittning förutsätter Långivarens skriftliga godkännande. SeaTwirl har dock rätt att när som helst återbetala lånet i förtid, helt eller delvis, tillsammans med upplupen ränta. Styrelsen bedömer att villkoren för lånet är marknadsmässiga och att låneavtalet i övrigt innehåller sedvanliga villkor. Låneavtalet ingicks den 18 maj 2020.

Denna information är sådan som SeaTwirl AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning ("MAR"). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 19 maj 2020 kl. 07:30.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Laurits, ny VD
Telefon: +46 70 148 0198
E-post: [email protected]

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototypinstallation installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1MW installerad turbineffekt. Läs mer på:
www.seatwirl.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer +46 8 5030 1550 och på e-post [email protected].


Om SeaTwirl

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft.

Webbplats
www.seatwirl.com

Prenumerera

Få löpande information från SeaTwirl via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn STW ISIN-kod SE0009242175 Certified Adviser Vator Securities