SeaTwirl får patent i USA

SeaTwirl har nu fått patentet för en förankringslösning beviljat av det amerikanska patentverket. Beviljandet följer det positiva förhandsbesked som SeaTwirl meddelade om i januari 2020.

Vindkraftverk till havs kommer att utsättas för mycket hårt väder, och förankringen av verket är därför en viktig aspekt. Patentet avser en förankringslösning med en eller flera flytkroppar mellan verket och förankringen på havsbotten. Detta förbättrar verkets stabilitet och minskar risken för att kraftverket delvis dras ner under vattenytan i samband med storm.

- En viktig del för den flytande vindkraften är förankringslösningen. Vårt strategiska arbete med att bygga en bred patentportfölj, där vi skyddar våra innovationer, fortsätter och ger oss ett bättre läge på marknaden, säger vd Peter Laurits.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Laurits, VD
Telefon: +46 70 148 0198
E-post: [email protected]

Klementina Österberg, styrelseordförande
Telefon: +46 70 440 1190
E-post: [email protected]

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototypinstallation installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1MW installerad turbineffekt. Läs mer på: www.SeaTwirl.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer: +46 8 5030 1550 eller på e-post [email protected].


Om SeaTwirl

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft.

Webbplats
www.seatwirl.com

Prenumerera

Få löpande information från SeaTwirl via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn STW ISIN-kod SE0009242175 Certified Adviser Vator Securities