REG

Omvandling av betalda tecknade units (BTU) till aktier och teckningsoptioner av serie 2021/1

SeaTwirl AB (publ) ("SeaTwirl" eller "Bolaget") har som tidigare kommunicerats genomfört en företrädesemission av units om cirka 49,8 MSEK ("Företrädesemissionen").

Företrädesemissionen är nu registrerad vid Bolagsverket. Sista dagen för handel med betalda tecknade units (BTU) är den 10 december 2020. Avstämningsdag för omvandlingen är den 14 december 2020, varefter BTU kommer att omvandlas till aktier och teckningsoptioner. En (1) BTU består av åtta (8) aktier samt en (1) teckningsoption av serie 2021/1.

Aktier och teckningsoptioner som tecknades i Företrädesemissionen förväntas vara tillgängliga på tecknarens depå/VP-konto den 16 december 2020.

Första handelsdag för teckningsoptioner av serie 2021/1 förväntas vara omkring vecka 51, 2020.

En (1) teckningsoption av serie 2021/1 ger innehavaren rätt till teckning av en (1) ny aktie i SeaTwirl. Perioden för utnyttjande infaller mellan den 6 april 2021 och den 20 april 2021. Lösenpriset för teckningsoptionerna kommer att motsvara 70 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Bolagets aktie under perioden från och med den 16 mars 2021 till och med 29 mars 2021, dock inte lägre än kvotvärdet och inte högre än 115,00 SEK.

ISIN-kod för aktier i SeaTwirl: SE0009242175
ISIN-kod för BTU i SeaTwirl: SE0015194204
ISIN-kod för teckningsoptioner av serie 2021/1 i SeaTwirl: SE0015193941

Rådgivare
Mangold Fondkommission AB har agerat finansiell rådgivare och Advokatfirman Delphi i Stockholm har agerat legal rådgivare till SeaTwirl i samband med Företrädesemissionen.

För mer information, vänligen kontakta:

Malcolm Wiberg, Ordförande SeaTwirl
Telefon: +46 76 617 09 10
E-post:
[email protected]

Peter Laurits, VD
Telefon: +46 70 148 0198
E-post: [email protected]

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB (publ) är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en att bli en global ledare inom flytande vindkraft till havs. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototyp installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1 MW installerad turbineffekt. Bolaget är sedan 2016 noterat på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på: www.seatwirl.com. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på +46 8 5030 1550 och [email protected].

Viktig information
Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 ("Securities Act"), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Sydkorea, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.


Om SeaTwirl

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft.

Webbplats
www.seatwirl.com

Prenumerera

Få löpande information från SeaTwirl via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn STW ISIN-kod SE0009242175 Certified Adviser Vator Securities