Försäljningsstart och förstärkt samarbete i Etiopien

SDS och Smart Digital Technology har idag i Addis Abeba, Etiopien, framgångsrikt genomfört den första digitala försäljningen och elektroniska laddningen av ett kontantkort. Parterna förstärker det strategiska partnerskapet med Ethio Telecom och påskyndar införandet av digitala tjänster i försäljnings- och distributionskanalen.

Etiopien har påbörjat en omfattande reformprocess under de senaste månaderna. Landet öppnar upp stora affärsmöjligheter i de moderniserings- och liberaliseringsprocesser inom tidigare statskontrollerade sektorer som telekommunikation och bank.

"Etiopien har Afrikas snabbast växande ekonomi och är en marknad som erbjuder stora möjligheter. Vi är därför mycket glada över att ha fått förtroendet att bidra med våra lösningar och erfarenheter inom digitaliseringsprocessen i landet i allmänhet och för Ethio Telecom i synnerhet", säger Tommy Eriksson, VD för SDS.

"Vi är tacksamma att vi rör oss mot en digital marknad genom samarbetet med SDS och Smart Digital Technology som gör det möjligt för oss att tillhandahålla en modern service till våra kunder samt att vi ser en stor potential för lansering av olika lösningar och tjänster som kommer att förbättra våra möjligheter och erbjudanden på marknaden", säger Frehiwot Tamru, VD för Ethio Telecom.

SDS och Smart Digital Technology har under de senaste månaderna arbetat tillsammans med Ethio Telecom i olika initiativ och projekt för utbyggnad och lansering av digitala lösningar. Lösningarna syftar till att förbättra effektiviteten i försäljnings- och distributionsverksamheten, samt att möjliggöra ett digitalt samarbete mellan handlare och konsumenter på marknaden.

"Vi på Smart Digital Technology är stolta över att kunna bidra till en stark utveckling och modernisering av olika sektorer och industrier i Etiopien. SDS är en idealisk partner som har det operativa fokus och den teknik som krävs samt mångårig erfarenhet från andra marknader. SDS starka engagemang att tillsammans med oss leverera de plattformar och tjänster kommer att hjälpa Ethio Telecom att uppnå sina strategiska mål och det skapar en stark grund för ett långsiktigt och fördelaktigt samarbete ", säger Surafel Belay, VD för Smart Digital Technology.

juli 4, 2019

För mer information kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
[email protected]

Om SDS
SDS, Seamless Distribution Systems AB, är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konton och transaktioner. Bolaget har kunder i alla världsdelar och når över 300 miljoner mobilanvändare via fler än 1,000 000 aktiva point-of-sales. SDS har cirka 150 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Sydafrika, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Med över 18 års erfarenhet fokuserar SDS på hög kundnöjdhet och effektiv utveckling. SDS hanterar årligen över 5,3 miljarder transaktioner och möjliggör för den växande befolkningen i tillväxtländer att bli en del av den mobila och digitala revolutionen.

SDS aktie är noterad på Nasdaq First North Premier.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefonnummer 08-528 00 399. [email protected]


Om Seamless Distribution Systems

SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konto och transaktioner. Bolaget har kunder i alla världsdelar som når över 300 miljoner mobilanvändare via fler än 700 000 aktiva återförsäljare. SDS har cirka 130 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Webbplats
www.seamless.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Seamless Distribution Systems via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn SDS ISIN-kod SE0009994445

IR-Kontakt

Martin Schedin Chief Financial Officer [email protected] 070 438 14 42